Objavljeno: , Kategorija: Tek

DELAVNICA: Analiza tehnike teka

Tekaška skupina

Tekaška-skupina

Kako tehnika teka izgleda v teoriji, smo si že ogledali. Kakšna naj bi bila dobra tehnika teka in katere so tiste najpogostejše napake? Česa se moramo pri teku izogibati, da bomo tekli brez neprijetnih poškodb in da bomo lahko tekli boljše? Vso to pridobljeno znanje bomo na praktični delavnici poskušali prenesti na teren!

Delavnica bo praktične narave, zato je tekaška oprema obvezna! Začetni del bo sestavljen iz videoanalize v »slow motion« tehniki. Posneli bomo tek in gibanje posameznih sklepov iz različnih kotov. Na terenu se bomo srečali z različnimi metodami za izboljševanje tehnike teka ali zgolj posameznih elementov. Preizkusili se bomo v vajah atletske abecede in nekaterih drugih metod, ki so nam včasih bližje, prav tako pa pripomorejo pri izboljšanju tehnike teka. Ker naš tekaški poligon ni vedno raven, si bomo pogledali tudi kako tehniko teka prilagoditi konfiguraciji terena.

Drugi del bo potekal pod streho, kjer bomo na ‘velikem platnu’ in v počasnem posnetku analizirali tehniko vsakega posameznika. Iz analize nato razberemo kje so vaše šibke točke, kaj je v redu in kaj bi lahko bilo še boljše. Na podlagi analize vam lahko svetujemo pri izbiri tekaških copat, glede korekcijskih vaj moči in gibljivosti ter samih vaj s področja tehnike teka.

Vsebina

  • Snemanje in tek
  • Atletska abeceda
  • Metode za izboljševanje tehnike teka
  • Tehnika teka gor in dol
  • Analiza posnetkov
  • Pravilna izbira copat

VODI: UROŠ KOŽAR, diplomant kineziologije in Salomon/Suunto tekaški trener

Prijave na info@kinvital.si!

***Po opravljeni prijavi vam pošljemo podatke o plačilu!

KDAJ: sobota 1. april, 9:00
KAJ: Delavnica: Analiza tehnike teka
KJE: KinVital, Ulica Antona Skoka 2, Domžale in okolica
OBVEZNA OPREMA: Tekaška oprema
TRAJANJE: 3 ure

CENA: 15€ (KinVital člani) / 25€