Objavljeno: , Kategorija: Poškodbe

Delavnica: Mehanik hrbta – učenje in individualna sestava programa

KAJ: Dvourni delavnici za vse z bolečinami v hrbtu.
KDAJ: nedelja 10. november

9.00 – 11.00
16.00 – 18.00

KJE: Kineziološki center KinVital, Mesarska cesta 4f
MAKSIMALNO ŠT. UDELEŽENCEV: 6 oseb
CENA: 50 €
PRIJAVA:
jure.gubanc@kinvital.si

* Informacije o plačilu sledijo naknadno po prijavi. S plačilom rezervirate svoje mesto na delavnici.

Po koncu delavnice boste prejeli še izdelan program vaj za odpravo bolečin na podlagi naših ugotovitev iz delavnice. Ta program boste potem lahko izvajali doma ali pa na naših terapevtskih vadbah v našem centru v Ljubljani ali Domžalah.

*** Ob prijavi pripišite točno na kateri termin se prijavljate. ***

1. Iskanje nebolečih položajev. Najprej bomo poiskali s katerimi položaji lahko bolečine zmanjšate kadar se le-te pojavijo. To je prvi in najpomembnejši korak, da sploh lahko začnemo s praktičnim delom.

Primer razbremenitvenih položajev si oglejte na portalu Mehanik hrbta.

2. Učenje primerne higiene ravnanja s hrbtenico čez dan in pri vsakodnevnih opravilih. Gre za najpomembnejša znanja za dolgoročno življenje brez bolečin. Vsak dan napravite preko 1000 različnih gibov. Kako s tem gibanjem vplivate na stanje vaše hrbtenice, je ključno vprašanje. V tem delu bomo skupaj poiskali zakaj vas boli in kako živeti, da vas ne bo več bolelo. Bolečina se bo tako lahko dolgoročno umirila in zacelila.

Na priloženi povezavi si oglejte primer higiene ob sedenju – Umetnost sedenja (video)

3. Učenje vaj za dolgoročno odpornost in moč. V tem delu bo vsak udeleženec spoznal, kako pomembno je, da vaje prilagodimo svojim sposobnostim in svojemu tipu bolečine. Vsak udeleženec bo spoznal, katere vaje lahko dela brez bolečin in krepi celo telo popolnoma neboleče. Vaje bodo izbrane tako, da bodo primerno zahtevne za vsakogar, ne glede na to ali boste vadili potem pri nas, doma ali v fitnesu.

Bodite udobno oblečeni, vso ostalo opremo priskrbimo mi.

*** Ob prijavi pripišite točno na kateri termin se prijavljate. ***