Odpira se KinVital hiša na travniku!

S ponosom in navdušenjem vam ekipa Kinvital kineziološkega centra sporoča veselo novico.

Od 6. septembra dalje odpiramo vrata na naši tretji lokaciji – Kinvital Hiša na travniku!

Hiša na travniku

Našo ponudbo, ki zajema rehabilitacijo ter terapevtske, osebne in skupinske vadbe, bomo od septembra dalje omogočali v enem od najlepših in najmogočnejših vadbenih centrov v Sloveniji.

Hiša na travniku se nahaja v kraju Dob pri Domžalah. Ne morete je zgrešiti saj leži v objemu čudovite narave s pogledom na Alpe.

Kaj za vas pripravlja ekipa izkušenih kineziologov in fizioterapevtov?

Terapevtska vadba KinVital hiša na travniku

Gre za eno naših najbolj popularnih vadb in vedno bolj iskan produkt. Zakaj? Tako s slabim življenjskim slogom kot nestrokovnimi vadbami, rekreacijami in fitnesi si večina ljudi enkrat pridela poškodbe ali vsaj bolečine. Vsi, tudi trenerji in terapevti se temu ne izognejo.

Mi smo tu, da težave odpravimo. Še več, naša terapevtska vadba vas poleg odprave poškodb – rehabilitacijska faza, odprave bolečin- terapevtska faza, spravi še v življenjsko formo. Na tej vadbi zadanete dve muhi na en mah: odpravite bolečine in poškodbe + postanete superman ali superwoman. Naš cilj ni samo začasna odprava bolečin, pač pa vaša funkcionalnost, da lahko počnete vse kar ste lahko počeli tudi pred poškodbo, in še več!

Terapevtska vadba je osebna vadba, kar pomeni, da je program vadbe prilagojen vam oz. vašim težavam. Namen vadbe je odpraviti vsakršno poškodbo ali gibalno težavo. Vadba poteka v manjši skupini pod vodstvom izkušenih strokovnjakov kineziologije in fizioterapije, ki se s svojo pozitivno naravnanostjo trudijo za vaš dolgoročni rezultat. Ob vsem tem pa vam nudimo tudi dostopno ceno.

V primeru, da ne morete obiskovati vadbe v naših centrih, bomo pregled in program za terapevtsko vadbo naredili ob vašem enkratnem obisku. Skupaj z nami se boste naučili izvedbe vaj, ki vam jih lahko tudi posnamemo za lažjo izvedbo doma. Nato vas spremljamo na daljavo.

Imate kakršnekoli bolečine ali poškodbe, ste pred ali po operaciji?

Prijavite se na brezplačni posvet za terapevtsko vadbo. Mesta so omejena.

Skupinska vadba: funkcionalna vadba, zdrava hrbtenica, zlata leta – seniorji (do 15 oseb)

V majhnih skupinah naših skupinskih vadb dajemo pozornost moči, kondiciji, gibljivosti, preventivi in zabavi. Vadbe odlikuje kinvitalna energija, sproščenost in užitek v tistih stvareh, ki bi jih doma ali kje drugje imeli za trpljenje – delu na sebi v dobri družbi. Nikoli ni prepozno, da postanemo boljša verzija samega sebe.

Funkcionalne skupinske vadbe potekajo tako zjutraj kot jutranje budnice – energetske vadbe, ki vas zbudijo pred službo in vas napolnijo z energijo, kot tudi popoldan in zvečer.

Ali pa morda vadba za hrbtenico, ki je umirjena in vas nauči čutenja in krepitve najglobljih delov telesa in popolnega nadzora nad sleherno mišico, ki vas do sedaj morda ni ubogala?

Hitro se prijavite in si rezervirajte preizkusni termin!

Osebna in semi-osebna vadba (2 do 4 osebe)

Imate željo trenirati pod vodstvom strokovnjaka, odpraviti in sanirati poškodbo in želite še bolj oseben pristop in sodelovanje na najvišji ravni?

Glede osebnih terminov, ki ustrezajo vam nas prav tako najprej kontaktirajte za osebni posvet.

Osebni trening v majhni skupini (do 8 oseb)

Trening junakov, kjer vam sestavimo osebni program. Tako lahko napredujete v moči, gibljivosti, kondiciji, gibalni širini in spoznavanju meja svojega telesa. Vadba je namenjena vsem, ki želite izboljšati svojo moč in tehniko bodisi dvigovanja uteži ali treninga z lastno težo, kondicijske pripravljenosti, priprave na šport, oblikovanja telesa ipd. Vadba je namenjena vsem, ki želite z osebnim programom trenirati v skupini enako mislečih po ugodnejši ceni kot pri klasičnem osebnem trenerstvu.

Najprej se bomo kot za vsako drugo našo vadbo- z vami pogovorili osebno, določili cilje in program kako jih doseči. Vadbo bo vodil naš strokovnjak za poznavanje različnih oblik vadbe moči in kondicijske priprave.

Poleg terapevtskih, skupinskih in osebnih vadb vam bomo na novi lokaciji nudili tudi masaže, preglede, kinezioterapijo in fizioterapijo. Na voljo bo tudi soba za wellness.

Za dodatna vprašanja nam pišite na info@kinvital.si ali pokličite na 040 155 556 (Jure).

Od 6. septembra dalje se torej vidimo v KinVital hiši na travniku!

Dnevi kineziologije: Sila se prebuja

Objavljeno: , Kategorija:

Dnevi kineziologije: Sila se prebuja

Dnevi kineziologije: Sila se prebuja 

V KinVital-u smo ponovno zbrali legende gibanja, rehabilitacije, celostnega zdravja in kreposti človeka skupaj. No, ne zares čisto skupaj. Res da ob istem času, a tokrat ne na istem kraju. 🙂

Prihajajo kineziološki dnevi online!

Če je kdaj bil čas za učenje o zanimivostih iz sveta gibanja, sveta kineziologije, je ta čas ZDAJ!

Zdaj je čas, da ponovno osvobodimo svoja telesa in se zaženemo po poti strokovnega gibanja in uživanja v spoznanju, da za vsakim dežjem posije sonce. Vsak počep ima svojo najnižjo in najvišjo točko. Gibanje krivulje gor in dol se nikoli ne konča. Kar je zares pomembno je, da vstanemo in postanemo močnejši.

Tokratni dogodek s svetovnimi gosti smo organizirali kar v dveh dnevih, v soboto in nedeljo 6. in 7. februarja 2021. Če ste dogodek zamudili, si lahko svoj dostop do posameznih predavanj še vedno rezervirate.

Povabljeni gosti so strokovnjaki z različnih področij, znanstveniki in praktiki z različnimi pogledi in metodami gibanja z vidika zdravega holističnega pogleda na življenje. Vsak gost pravzaprav dela na vsem nam skupnem področju, področju gibanja in zdravja, vendar ima vsak drugačen pristop, metode, filozofijo in izkušnje.

In prav ta enakost v različnosti je srčika, moč našega dogodka, ki vliva novo upanje. Potreben je nov kritičen um, ki si nikoli ne želi iskanja znanja zamenjati z iskanjem opravičil za stagnacijo. Če se morajo kje gibati možgani in naš razvoj, je to na področju gibanja!

Vsako predavanje je omejeno na 45 minut. To je ravno dovolj časa za prikaz in razlago kompleksne tematike na čim bolj enostaven in uporabniku prijazen način. Med udeleženci naših kinezioloških dni smo vedno imeli široko paleto ljudi: študente, trenerje, kineziologe, fizioterapevte in splošno laično publiko, rekreativne športnike, mamice, očije, dedije in babice… Vse razlage in prikazi bodo tako razumljivi vsem, ki želijo razumeti in se učiti.

Torej ne čakajte in si čim hitreje rezervirajte mesto, ker smo tudi letos za vas zbrali najboljše goste in najboljšo ceno, saj želimo dogodek približati vsem znanja in mreženja željnim posameznikom.

Naj gibanje spet prinese novo upanje!

DOSTOP do že posnetega celotnega dvodnevnega dogodka si lahko zakupite tudi vi.

CENA CELOTNEGA DOGODKA: 

 • 45 EUR
 • cena za študente  35 EUR

PRIJAVA: info@kinvital.si. Informacije o plačilu kotizacije sledijo naknadno po prijavi.

ZA KOGA: Na kratko – za VSE (študente, trenerje, kineziologe, fizioterapevte, splošno laično publiko, rekreativne športnike, starše, stare starše … Vse razlage in prikazi bodo razumljivi vsem, ki želijo razumeti in se učiti.

Vse posnetke si lahko ogledate tudi večkrat saj za vedno ostanejo v vaši lasti. Tako lahko vsebino študirate kadarkoli po želji. 🙂

Potek programa

1. dan – sobota, 6. februar 2021

 • 9.00 – Nagovor Moderatorja: Jure Gubanc, KinVital kineziološki center: Pozdrav vsem prijavljenim.
 • 9.05 – Prva spletna delavnica: Karim Al Saleh, Movement by Karim: Zavedanje, kontrola in izražanje telesa – 45 min
 • 10.00 – Druga spletna delavnica: Mario Sambolec, FeelGood: Motivacija: Kako doseči dolgoročne spremembe –  45 min
 • 11.00 – Tretja spletna delavnica: Barbi Prestor, Pantarhei: Pilates – Vadba ali Prvinsko gibanje? – 45 min
 • 12.00 – Četrta spletna delavnica: Borut Vrhovnik, Fizioterapija Eno: Mobilizacija živčevja – vadba, testiranje in terapija – 45 min

12.45- 15.00 – Odmor za kosilo in čas za pošiljanje vprašanj za naše goste

 • 15.00 – Karim Al Saleh LIVE : Čas za vaša vprašanja 15 min
 • 15.15 – Mario Sambolec LIVE: Čas za vaša vprašanja 15 min
 • 15.30 – Barbi Prestor LIVE: Čas za vaša vprašanja 15 min
 • 15.45 – Borut Vrhovnik LIVE: Čas za vaša vprašanja 15 min
 • 16.00 – Posebni gost izza Atlantika- Dr. Stuart McGill podcast LIVE: Vse o hrbtenici – čas za vaša vprašanja 45 min (pogovor in vprašanja v angleščini)
 • 17.00 – Posebni gost  izza Atlantika – Luka Hočevar LIVE, VigorGround : How to build Slovenian Dreams – Zakaj je skupnost pred marketingom? (Pogovor bo potekal v slovenščini).

2. dan – nedelja, 7. februar 2021

 • 9.00 – Peta spletna delavnica: Tony Gentilcore: Hip Assessment – Should we lean towards assimetry? (predavanje bo v angleščini) – 45 min
 • 10.00 – Šesta spletna delavnica: Jure Drakslar: Proces rehabilitacije po poškodbi zadnje stegenske mišice – »Return to play« – 45 min.
 • 11.00 – Sedma spletna delavnica: KinVital kineziološki center: Je res potrebno vsak program individualizirati? Kdaj individualizacija in kdaj generalizacija – 45 min
 • 12.00 – Osma  spletna delavnica: Špela Jakša, Peti Element: Kako do ustrezne stabilnosti – 45 min
 • 13.00 – Deveta  spletna delavnica: Jakob Škarabot: Fiziološke razlike med spoloma in njihov pomen v trenažnem procesu – 45 min

13.45 – 15.00 – Odmor za kosilo in čas za pošiljanje vprašanj za naše goste

 • 15.00 – Tony Gentilcore LIVE : Čas za vaša vprašanja 15 min (pogovor bo potekal v angleščini)
 • 15.15 – KinVital kineziološki center LIVE: Čas za vaša vprašanja 15 min
 • 15.30 – Jure Drakslar LIVE: Čas za vaša vprašanja 15 min
 • 15.45 – Špela Jakša LIVE: Čas za vaša vprašanja 15 min
 • 16.00- Jakob Škarabot LIVE: Čas za vaša vprašanja
 • 16.15 – Zaključek

Opis predavateljev in delavnic

Karim Al Saleh, Movement by Karim

Je učitelj AEQ metode 2. stopnje, učitelj AEQ dihanja 1. stopnje in praktikant manualno gibalne terapije. Več o njem najdete na: https://karim-movement.com/moja-zgodba

Zavedanje, kontrola in izražanje telesa. Ta delavnica pooseblja duha našega dogodka – edina rutina v življenju je, da ni rutine. Oziroma še boljše, rutina ubija, saj ni naravna, v njej ni nič prvinskega, nič zares tistega kar nas dela človeške, humane. Karim nas bo popeljal skozi pot ponovne pridobitve kontrole uma nad našim telesom in ta temeljni kamen nadgradil s spoznavanjem vedno bolj igrivih, kompleksnih, naravnih gibalnih vzorcev. Gibanje ne rabi biti naporno, da je učinkovito. Mora pa biti premišljeno, usklajeno, igrivo in predvsem sodelovati z umom in dihom.

Mario Sambolec, FeelGood: Kako doseči dolgoročne spremembe?

Mislim, da je skoraj vsakomur jasno, kdo je Mario Sambolec. Če ga ne poznate kot strokovnjaka prehrane in osebnega trenerstva, ste ga pa verjetno že videli na kakšnih markantnih plakatih. Kdor še ne ve, ne, ni plesalec sambe, pač pa priznani slovenski osebni trener, nekdanji profesionalni košarkar in strokovnjak prehranske stroke.

Trenerji in vsi strokovnjaki na področju zdravega življenjskega sloga se dandanes soočamo z velikim izzivov: Kako pomagati ljudem, da zares zaživijo zdravo, neboleče, produktivno življenje ne da bi se izgubili v poplavi informacij. Povrhu vsega se soočamo še s poplavo dezinformacij in dogmatičnih prepričanj, ki ne temeljijo na znanosti. Kaj storiti? Kako sploh najti motivacijo za spremembe v takšni poplavi informacij?

Mario nam bo zato predstavil kako v popravi vsebin podati prave nasvete in razumeti dogme.

– vloga trenerja in prehranskega svetovalca

– različni načini vodenja strank

– načini podajanja vsebin

– soočanje z vprašanji/ugovori

– študije primerov

Več o Mariu in FeelGood zgodbi: https://www.drfeelgood.si

Barbi Prestor, Pantarhei: Pilates ni le vadba- je način gibanja

V Sloveniji skoraj ni ljubiteljev Pilatesa, ki ne bi vedeli, kdo je to Barbi Prestor. Barbi preučuje in raziskuje izvorne metode in ideje g. Pilatesa. Da, če še niste vedeli, da se Pilates imenuje po svojem nemškem izumitelju, sedaj veste. Kajti pred več kot sto leti je že g. Pilates ustvaril gibalni sistem kontrologije. Namreč s pojavom modernega načina življenja je opazil, da ljudje izgubljajo stik s svojimi prvinskimi gibi. Verjel je, da so ti prvinski gibi znotraj vseh nas, vendar jih ne uporabljamo zaradi česar plačujemo davek na mnogih področjih življenja. Barbi nas bo učila izvorne metode, ki nas bodo popeljale do bistva, do naših prvinskih gibov. Če ste do sedaj mislili, da je Pilates zgolj vadba, boste od zdaj naprej morda videli, zakaj je vsak vaš gib lahko pilates.

Več o Barbi si lahko najdete: http://pilates-bootcamp.si/team/barbara-prestor/

Borut Vrhovnik, Fizioterapija Eno: Mobilizacija živcev – testiranje, vadba in terapija

Študij fizioterapije je zaključil v Plymouth-u v Veliki Britaniji, je avtor in soavtor več znanstvenih publikacij in se nenehno izobražuje na področju manualne terapije, ortopedije in gibalnih znanosti. Pestre praktične izkušnje ima z ortopedskimi, nevrološkimi, pediatričnimi in športnimi primeri tako doma kot v tujini. Najraje ima kompleksne primere, nad katerimi so drugi že obupali.

Na predavanju bo predstavil, kako lahko na tehnike mobilizacije živcev gledamo kot na testiranje, saj nam razkrijejo vzroke težav. Kako mobilizacijo lahko uporabimo kot vadbo – kako torej z vajami doseči tudi učinek mobilizacije živcev. In kako je mobilizacija živcev konec konec lahko tudi oblika pasivne terapije.

Vsekakor tematika za vsakega nadebudnega trenerja, kineziologa ali fizioterapevta.

Več o Borutu: https://fizioterapija-eno.si/blog/caregiver/borut-vrhovnik/

Dr. Stuart McGill, backfitpro.com: Live Podcast: Spine training and rehab

Najbolj zveneče ime na našem dogodku. In če obstajajo zvezdniki tudi na področju gibalnih znanosti in rehabilitacije, potem je Stuart McGill nedvomno zvezda našega področja. Njegove raziskave in delo presegajo področja in rušijo zidove in gradijo mostove. Je namreč visoko cenjen strokovnjak in človek tako med kondicijskimi trenerji, fizioterapevti kot med zdravniki. Je avtor velikega opusa znanstvenih publikacij in knjižnih del tako za strokovno kot laično publiko. V čast nam je tudi, da je smo eno njegovih knjig, Mehanik hrbta, tudi prevedli v slovenski jezik.

V čast mi je, da je z navdušenjem sprejel moje povabilo in vam bo na voljo, da odgovori na vaša vprašanja in nam prikaže modrost razumevanja hrbtenice in gibanja. Vprašanja bo mogoče postavljati med najinim pogovorom, vendar vam svetujemo, da nam jih pošljete že prej. Stuart se namreč želi dobro pripraviti na vsa dobra vprašanja. Se vidimo Dr. Spine!

Luka Hočevar, VigorGround Fitness and Performance

Še ena zvezdniška poslastica iz onkraj Atlantika. Ni ga trenerja, ki nebi poznal Luko Hočevarja. In vse nas zanima kako naše gore list živi in razvija prav posebno skupnost Vigor entuziastov, ki je poznana tako v Sloveniji kot v ZDA. Vsekakor gre za gosta, ki ga priporočam vsem, ki vas zanima tudi osebni razvoj, delo, posel, skupnost in kako gredo sanje nas milenijcev lahko z roko v roki s poklicem. “Slovenian dreams”.

Luka je seveda od nekdaj poln energije. Bivši košarkar, ki se je profesionalno usmeril v stroko kondicijske priprave in osebnega trenerstva, je poleg strokovnih kompetenc dodobra razvil poslovni sistem in skupnost, ki je poznana in od strokovnih revij priznana po celem Seattlu in daleč naokrog. Pogovor z Luko bo potekal seveda v slovenščini, prav tako priporočamo, da vprašanja pošljete že v naprej. Lahko ga vprašate, karkoli vas zanima o treningu, poslu, delu in življenju.

Več o njem: https://vigorgroundfitness.com/team/luka-hocevar/

Tony Gentilcore: Hip assessment – why assimetry matters

In zvezdniških imen še kar ni konec. Da, z nami je tudi svetovno priznani kondicijski in osebni trener Tony Gentilcore. Eden najboljših komunikatorjev, ki znanost o gibanju in treniranju prikaže in razloži na vsem dostopen in zabaven način. Poznan tudi po svojem blogu, ki je eden najbolj branih na področju treninga in kjer lahko najdete zelo uporabne in zabavne informacije.

Tony nam bo predstavil kolčni sklep in zakaj asimetrija ni vedno slaba reč. Pogledali si bomo razlike v anatomiji in mehaniki, razumevanje razlik kolčnih sklepov in metode s katerimi pristopamo do ustreznega oblikovanja vaj, učenja tehnik in programiranja.

Tony je sicer eden od soustanoviteljev centra za specialno kondicijsko pripravo Cressey performance, sicer pa je najbolj specializiran za trening in disfunkcije ramenskega in kolčnega sklepa.

Več o njem lahko najdete tukaj: https://tonygentilcore.com

Dr. Jakob Škarabot : Razlike v trenažnem procesu med ženskami in moškimi

Jakob je docent predavatelj, avtor mnogih znanstvenih člankov, zaposlen na najvišje rangirani univerzi športnih znanosti na svetu, Loughborough University. Je magister biomehanskih, doktor nevro-fizioloških znanosti in diplomant kineziologije. Prav tako je reprezentant in trener slovenske Powerlifting reprezentance. Da, še en naše gore list, ki uspešno krmari onkraj morja.

Njegovo raziskovalno področje je usmerjeno v preučevanje fizioloških razlik med spoloma, odziv živčno mišičnega sistema med gibanjem, razlike v odzivih med starostniki in mladimi, adaptacija živčno mišičnega sistema na različne stresorje in razumevanje različnih patologij (osteoartritis, poškodbe hrbtenjače, skleroza, osteoporoza …)

Na predavanju se bo predvsem osredotočil na pomen fizioloških razlik med moškimi in ženskami in kako se le-te poznajo v trenažnem procesu in adaptaciji telesa na vadbeni stres. Vsekakor nujno za vse, ki želite biti v stiku z znanstvenimi dognanji in podpreti svoje znanje tudi s trdnimi dokazi in razumevanjem delovanja telesa.

Špela Jakša, univ. dipl. biokemičarka in dipl. fizioterapevtka: Stabilnost kot prekletstvo ali zdravje?

Špela Jakša je ustanoviteljica znamke Peti element, ki je danes eden najbolj prodornih in priznanih centrov vadb, izobraževanja in post-rehabilitacije v Sloveniji. Špela vsestransko znanje človeškega telesa in naravoslovja združuje s praktičnimi izkušnjami pri delu s strankami. Že od leta 2004 jo zanima telo, bolečina, preventiva in evolucija. Kompleksne gibalne in fiziološke tematike podaja na razumljiv način ne le svojim strankam pač pa tudi mnogim, ki spremljajo njene izobraževalne prispevke preko spleta.

Na naših dnevih kineziologije bo predstavila novodoben pogled, kako doseči stabilnost telesa in sklepov. Iz evolucijskih nastavkov bo raziskala varna izhodišča za gibanje. Smo lahko stabilni med gibanjem? Kdaj lahko dosežemo optimalno stabilnost in na kakšnih osnovah?

Da dokončno razjasnimo vse dileme o stabilnosti, se nam pridružite na dnevih kineziologije s Špelo Jakša! Več o njej: https://www.petielement.si/ekipa/spela-jaksa/

Jure Drakslar, kondicijski trener, Khimki Rusija

Jure Drakslar je mož iz ozadja, ki zvenečim imenom in zvezdnikom košarke omogoča, da so vrhunsko pripravljeni in zdravi. Naj samo omenimo, da se pri njemu pripravlja največji svetovni mladi as košarke, Luka Dončić. Jure je tudi glavni kondicijski trener ruskega velikana Khmiki iz Moskve. Še eden od sposobnih in uspešnih slovenskih trenerjev in ponosni smo, da bomo spoznali tudi njegovo znanje. Na naših kinezioloških dnevih bo predstavil proces rehabilitacije in vrnitve v šport po poškodbi zadnje stegenske mišice. Obvezno za vse trenerje in strokovnjake kondicijske priprave. Predstavljen bo konkreten primer športnika – košarkarja:
Davis Bertrans, igralec BC Khimki Moscow Region, bivši igralec NBA ekipa New Orleans Pelicans – proces rehabilitacije po poškodbi (delno natrganje – 1. stopnja) zadnje stegenske mišice (biceps femoris) na uradni tekmi lige VTB. Prikazan bo potek rehabilitacije s poudarkom na neradiološki diagnostiki oziroma oceni stanja po poškodbi ter proces vrnitve nazaj na košarkarski parket.

KinVital kineziološki center: Je individualni pristop res vedno najboljši?

Je sploh potrebno predstavljati ekipo KinVital, ki organizira kineziološke dneve? Gre za retorično vprašanje. 🙂 Seveda nas vsi dobro poznate že iz naših spletnih prispevkov, vadb in dela na področju rehabilitacije. KinVital vedno išče svežino in rešitve, ki ljudem prinašajo napredek. Ideja KinVitala je vedno iskanje rešitev, ki bodo prinašale zadovoljstvo za čas, ko ste v naši oskrbi in izpopolnjenje na dolgi rok. Naš cilj je ljudem na enostaven način razložiti, da gibanje ne potrebuje biti vedno raketna znanost, pač pa gre za poslušanje in razvoj nečesa, kar je že v vas. Kineziologija, gibanje in rehabilitacija so pojmi, ki jih vaše telo že ima, potreben je ključek, iskrica, ki vam odklene vrata v nov svet dobrega počutja.

Ekipa KinVital bo na kinezioloških dnevih predstavila metodo individualnega pristopa in generalnega pristopa k učenju gibalnih vzorcev in odpravi bolečin. En pristop želi natančno določiti vzroke in vaje in program popolnoma prilagoditi opažanjem in izsledkom v procesu pregleda. Drugi pristop pa disfunkcije posameznika vidi kot posledico odstopanja od naravnega gibanja. Zato posameznika uči, kako pravilno izvesti osnovne gibalne vzorce in tako posredno reši tudi težave z bolečinami ali poškodbami. Pogledali si bomo, kako mora vsak sposoben strokovnjak preklapljati med obema procesoma in kako sta si pogosto lahko bolj podobna kot bi si mislili.

Prijava

Prijave za seminar zbiramo na lili.milankovic@kinvital.si ali na info@kinvital.si.

Sponzorji

Webinar: Domača telovadnica – težave in nasveti za učinkovito izvajanje vaj z lastno težo

Objavljeno: , Kategorija:

Webinar: Domača telovadnica – težave in nasveti za učinkovito izvajanje vaj z lastno težo

Domača telovadnica – težave in nasveti za učinkovito izvajanje vaj z lastno težo

Se sprašujete, če ob vadbi doma vaje izvajate na pravilen in varen način?
Se vam vaje brez dodatnih pripomočkov in uteži doma zdijo prelahke?
Ob izvajanju klasičnih vaj čutite nelagodje ali celo neprijetno bolečino (takoj ob izvajanju ali naslednji dan)?

Obstaja verjetnost, da je tehnika izvajanja vaje neoptimalna ali povsem napačna. Verjemite, če je izvedba res optimalna, je lahko že klasičen izpadni korak brez kakršnekoli dodatne uteži kar konkreten izziv tudi v domači telovadnici. 🙂

Odločili smo se, da vam v obliki webinarja predstavimo in prikažemo:

 • najpogostejše napake pri izvajanju pogostih vaj z lastno težo
 • varno in optimalno izvedbo vaj
 • pomembne detajle in praktične napotke iz naše dolgoletne prakse, ki se večinoma ne pojavijo na spletu ob video posnetkih različnih vaj in vadb
 • osnovne in pomembne principe, ki so temelj mnogih različnih vaj
 • namige, kako dodatno otežiti vaje z lastno težo na varen in učinkovit način

Vaje, ki jih prikažemo na webinarju:

 • počep
 • izpadni korak
 • skleca
 • plank
 • dvig bokov

Število vaj je namenoma majhno, saj je sodeč po naših izkušnjah v praksi število napak pri izvedbi naštetih vaj lahko kar veliko – posledično tudi bolečin in nenazadnje celo poškodb. Po drugi strani bomo preko teh vaj lahko prikazali nekaj pomembnih principov, ki jih boste lahko uporabili pri veliko drugih vajah.

Za pokušino in predstavo, nekaj namigov in nasvetov na primeru vaje 1-nožnega dviga bokov:

KAJ: webinar o nasvetih za učinkovito izvajanje vaj z lastno težo
KDAJ: sobota, 19. december ob 18.00
ZA KOGA:  Za vse, ki si želite novega znanja za učinkovito vadbo z lastno težo. Prav tako za vaditelje, trenerje, kineziologe in ostale, ki se ukvarjate z vadbo.
ČAS TRAJANJA WEBINARJA: 1h 15minut
CENA:

 • v predprijavi do vključno 16. decembra, 24 EUR
 • od 10. decembra naprej, 35 EUR

PRIJAVA: info@kinvital.si

* Informacije o plačilu kotizacije sledijo naknadno po prijavi.


Kako bo vse skupaj potekalo?

Vse skupaj bo potekalo preko spletnega prenosa v živo. Na e-mail boste prejeli povezavo in le s to povezavo boste lahko dostopali do prenosa.

Webinar bo zajemal 1h praktičnega dela, ko bomo šli skupaj čez vaje in napotke. Na koncu bo na voljo še 15 – 30 minut za vaša vprašanja in razrešitev dilem, ki se vam bodo pojavile.

Posnetek webinarja bo za udeležence dostopen tudi po končanem webinarju v živo.

*Ob morebitnem interesu nadaljujemo z več webinarji, kjer na enak način predstavimo več preostalih vaj.

O predavateljih

Črt je soustanovitelj kineziološkega centra KinVital z dolgoletnimi izkušnjami v vodenju skupinskih, terapevtskih vadb in individualni telesni pripravi v rekreativnem in rehabilitacijskem okviru. Po izobrazbi je kineziolog, ki svoje znanje tekom svojega dela še vedno izpopolnjuje na izobraževanjih z domačimi in tujimi strokovnjaki s področja rehabilitacij in vadb. V KinVital-u skrbi predvsem za:

 • individualne treninge
 • vodenje terapevtskih vadb
 • izvajanje izobraževanj na področju vadbe in ergonomije za podjetja

Lili je magistrica kineziologije in članica ekipe KinVital skoraj od same ustanovitve kineziološkega centra. Skozi leta praktičnega dela in različnih izobraževanj si je nabrala veliko izkušenj z različnih področij. Specializirala pa se je predvsem za področje terapevtskih individualnih in skupinskih vadb, ergonomije delovnega mesta in odpravo težav s hrbtenico. Sodeluje pri načrtovanju in izvedbi strokovnih izobraževanj in delavnic.

Prijava

Cena prijave v predprijavi znaša  24 eur za webinar (do vključno srede, 16. 12.).

Redna cena za webinar znaša 35 eur.

Prijave in več informacij: info@kinvital.si

Webinar: Sprostitev – tehnike masaže in gibljivosti

Objavljeno: , Kategorija:

Webinar: Sprostitev – tehnike masaže in gibljivosti

Webinar: Sprostitev – tehnike masaže in gibljivosti, nedelja, 22. november, ob 18.00


Predavatelja: Anamarija Božič, fizioterapevtske tehnike in Jure Gubanc, tehnike metode Mehanik hrbta

Se pogosto počutite zategnjeno in napeto? Se pogosto masirate in menite, da za odpravo bolečin v hrbtu potrebujete masažo hrbta? In verjetno povrhu vsega še veliko sedite …

Potem vas vabimo na edinstven webinar, kjer boste spoznali in se naučili tehnike ter modrosti sproščanja napetosti mišičnega tkiva in pridobivanja gibljivosti.

Webinar je primeren za vse, ki želite spoznati tako tehnike samomasaže In masaže kot tehnike sproščanja z vajami.


KAJ: Webinar o masaži in tehnikah gibljivosti
KDAJ: Nedelja, 22. November, 18.00
ZA KOGA:  Za vse, ki si želite spoznati tehnike sproščanja mišic. Primerno tudi za ljudi, ki se ukvarjajo z masažo, vadbami in terapijo.
ČAS TRAJANJA WEBINARJA: 90 minut
CENA v predprijavi: V predprijavi do 20. novembra 24 evrov.
PRIJAVAinfo@kinvital.si

* Informacije o plačilu kotizacije sledijo naknadno po prijavi.

Največja prednost spletnih webinarjev je ravno to, da si jih lahko ogledate kadarkoli (jih ni nujno gledati v živo) oziroma celo večkrat, saj vam vsebina preko povezave ostane dostopna za vedno.Kako bo vse skupaj potekalo?

Vse skupaj bo potekalo preko spletnega prenosa v živo. Na e-mail boste prejeli povezavo in le s to povezavo boste lahko dostopali do prenosa.

Webinar bo zajemal 1h praktičnega dela, ko bomo šli skupaj čez vaje in napotke. Na koncu bo na voljo še 15 – 30 minut za vaša vprašanja in razrešitev dilem, ki se vam bodo pojavil

Več o vsebini webinarjev

Šli bomo vse od glave do pet. Začenši s sproščanjem obraznih mišic in mišic glave, kjer boste spoznali kako napetost mišic manseter in ostalih obraznih mišic vpliva na krušenje in obrabo zobne sklenine ali pokanje v čeljustih.

Nato se bomo pomaknili na vrat in ramena, ki so eden najbolj bolečih delov telesa. Ste vedeli, da je zategnjenost vaših vratnih ali natančneje Trapezoidnih mišic lahko posledica prešibkih mišic ramenskega obroča? Le to vodi v kompenzacije, kjer vrat prevzame funkcijo dvigovanja rok, saj so deltoidi šibki. Spoznali boste kako boleče strukture sprostiti in pridobiti naravno gibanje nazaj.

Tukaj bova s kolegico pokazala razliko med občutkom RAZTEGNJENOSTI in občutkom ZATEGNJENOSTI! Namreč to kar veliko ljudi čuti kot zategnjenost v hrbtu je pogosto raztegnjenost zaradi naprej povešene drže v ramenih. Zategnjenost se v resnici pogosto dogaja v sprednjem delu, torej v prsnih mišicah. Zato je neprestano masiranje hrbta celo kontraproduktivno. Spoznali boste načine sproščanja prsnih mišic in postavitve ramenskega obroča in prsne hrbtenice v lepo držo.

Nato se pomaknemo na mišice ledvene hrbtenice, ki so pogosto utrujene. Tu bomo trenirali tehnike sproščanja napetosti in tehnike sproščanja ostalih mišic trupa, ki pogosto vplivajo na bolečine v križu.

Na koncu se pomaknemo še na spodnje okončine: Mišice upogibalke kolka so najbolj pogosto zakrčene prav zaradi sedenja. Manualno sproščanje mišic upogibalk bomo združili s sprostilnimi vajami.

In še čisto na koncu: Stopala. Naš stik s tlemi in stabilnost telesa. Tu bomo spoznali točke, ki najbolj vplivajo na šibko stabilnost, deformacije stopal in posledično podrto kinetično verigo celega telesa.

Webinar bo primeren za posameznike (samomasaža) kot za pare. Pripravite si udobno podlago, ali pa masažni valjček in kakšno masažno žogico.

– Manualne tehnike miofascialnega sproščanja napetosti mišic

– Dinamičen prikaz vaj in tehnik v paru in posamično

– Obravnava celega telesa od glave do stopal

– izboljšanje drže in zmanjšanje bolečih točk


O predavateljih


Jure Gubanc

Jure je soustanovitelj kineziološkega centra KinVital, ki v ekipi uspešno skrbi za organizacijo strokovnih seminarjev z največjimi imeni na našem področju. Poleg vodenja različnih vadb je usmerjen v poznavanje hrbtenice in obravnavo ljudi s težavami hrbta, kar je vodilo v uspešno izpeljavo projektov kot so:

 • prevod knjige Mehanik hrbta
 • sodelovanje s svetovno priznanimi strokovnjaki s področja hrbtenice in vadbe (dr. Stuart McGill, dr. Aleksandar Dejanović, Joel Proskewitz, dr. John Rusin …)
 • avtor in vodja portala mehanikhrbta.si
 • sooblikovalec izobraževalnih delavnic o hrbtenici za podjetja

Anamarija Božič

 • Izvajanje terapevtskih in športnih masaž
 • Izvajanje gibalne terapije

Prijava


Cena prijave v predprijavi znaša  24 eur za webinar (do petka, 20. 11.).

Redna cena za webinar znaša 35 eur.

Prijave in več informacij: info@kinvital.si