Objavljeno: , Kategorija: Tek

Kaj počne naša tekaška skupnost?

Piše: Uroš Kožar

Ja teče! Kaj pa drugega … Šala, šala. 😉

Naši tekači počnejo še marsikaj drugega kot zgolj tečejo. Pridno nabirajo moč na funkcionalni vadbi, planirajo tekaško sezono 2018 in ja, veliko in pridno tečejo. Vse za to, da se dobro pripravimo na vse izzive, ki nas čakajo v novi sezoni.

KinVital_tekaška_skupina_na_ljubljanskem_maratonu

KinVital tekaška skupina na ljubljanskem maratonu

Berite dalje, če vas zanima kaj vse naše tekače čaka letos.

Vsak ima seveda svoje cilje in načrte. Nekateri enostavno teči in uživati, drugi prvič preteči desetko, nekateri pa se v letu 2018 podajajo v lov za osebnimi rekordi.

Vsak za svojimi sanjami in tako je prav. 😉

Pri KinVitalu bomo dali vse od sebe, da svoje tekaške sanje dosežete lažje. Da vas predolgo ne držim v negotovosti, vam naše načrte kar takoj predstavim.

Edinburg maraton

Od sanj k dejanjem. Največji dogodek leta bo gotovo gostovanje na maratonu v Edinburgu.

Škotski maraton je drugi največji maraton na Britanskem otočju, takoj za slovitim Londonskim. Že deset let zapored so razprodana praktično vsa mesta in letos ni nič drugače. Po pričanjih je v Edinburgu tisti vikend praktično nemogoče dobiti streho nad glavo. Kdor še ni poskrbel za to, mu svetujem, da pohiti.

Maratonci in polmaratonci tečemo v nedeljo, 27. maja, krajše razdalje pa v soboto. Zraven vabljeni tudi navijači!

Spomladanski skok v morje ali Istrski maraton

Drugi vrhunec sezone bo gotovo Istrski maraton.

Ta obmorski maraton velja za nekakšno uradno otvoritev spomladanske tekaške sezone in gotovo ga ne gre zamuditi in tukaj se ponavadi zberemo v najštevilčnejši družbi.

Istrski_maraton_skupinska_slika_KinVital

Istrski maraton skupinska slika KinVital

Od druge izvedbe leta 2015 smo bili prisotni vsako leto in na vseh razdaljah. Tudi letos bomo imeli predstavnike na vseh razdaljah. Na 8,5, 21 in 42 kilometrov. Zagotovo se najde še kakšen mlajši član, ki bo tekel v soboto na otroških in mladinskih tekih.

V glavnem, tekači in navijači, se vidimo v nedeljo 8. aprila v Izoli! Vsako leto nas je pričakalo že zelo razgreto sonce, mogoče se letos opogumimo za skok v morje?

Kaj pravite, kdo je za?

Vetrovni Mali Kraški maraton

Dva vikenda prej nas najdete v Sežani. Na Malem Kraškem maratonu.

Tu maratonske razdalje ni, kar pa ne pomeni, da bosta polmaraton ali desetka kaj lažja. Ko sem nazadnje tekel tu, sem imel občutek, da se narava preprosto igra z nami tekači. Veliko smo tekli v klanec, ko se je ta le obrnil navzdol, pa je začelo pihati, da je bil občutek še slabši. Na koncu se je na nas zlila še vsa voda iz neba … Super je bilo! Vseeno pa si želim, da nas tako na štartu kot v cilju pozdravi sonce in nas ne odpihne.

To pa še ni vse!

Od večjih cestnih dogodkov bo to za tekaško pomlad skoraj vse in popolnoma dovolj. Vmes se v aprilu podimo še po domačih ulicah na 20. Teku Petra Levca, kjer boste domačini gotovo znali izkoristiti prednost domačih pločnikov.

Zraven tega je v planu še kakšen izziv po malo manj urejenih tekaških poteh. Konec junija smo se že in tudi letos je v planu udeležiti se Soča Outdoor Festivala. Ohladitev v prijetno hladni Soči bo po pretečenih kilometrih gotovo prijala.

KinVital_na_soča_outdoor_festival

KinVital na soča outdoor festival

Vsakega posameznika verjetno čaka še kakšen osebni izziv, ki si ga je zadal. In tem pri KinVitalu z veseljem prisluhnemo in vam pri uresničitvi tudi pomagamo. Mogoče se je kdo navdihnil nad ultra maratonskimi izzivi ali pa ste se zgolj navdušili nad trail tekom.

V vsakem primeru, prvem, drugem ali katerem tretjem že komaj čakamo, da o tem slišimo kaj več.

Do takrat pa … trening, seveda!

Že celotno zimo se KinVital tekači brez prestanka podimo po Tivoliju, Rožniku in okolici. V februarju pa začenjamo z našimi skupinskimi teki in ti bodo do prvega tekmovanja v marcu trije. Večina na nam že znanih lokacijah, na zadnjem pa se tako kot pravi športniki podajamo na situacijski ogled tras Istrskega maratona.

Skupinski teki

nedelja, 11.2. ob 9:00 Gradiško jezero

nedelja, 4.3. ob 9:00 *lokacija bo znana naknadno

nedelja, 18.3. ob 9:00 slovenska obala

Koledar spomladanskih tekaških tekmovanj v Sloveniji

 • 10.2.
 • 25.3.
 • 8.4.
 • 21.4.
 • 5.5.
 • 12.5.
 • 15.-17.6.
 • 30.6.
 • Zvoh Night Attack – Krvavec
 • 18. Mali kraški maraton – Sežana
 • 5. Istrski maraton – Izola
 • 20. Tek Petra Levca – Trzin
 • Tek trojk – Ljubljana
 • Ultra-Trail Vipavska dolina
 • Podbrdo Trail Running Festival – Podbrdo
 • Soča Outdoor Festival – Tolmin