Objavljeno: , Kategorija: Tek, Vadba, Življenjski slog

Kaj smo počeli v letu 2016

Piše: Črt Korošec

Naša ekipa je že pošteno zakorakala v novo leto, saj smo že ob koncu minulega leta načrtovali, kako bomo v letu 2017 dosegli željeni minumum. Ta minimum pa predstavlja vsaj ohranitev kvalitete dela ter vsaj ponoviti družabni element našega delovanja, kot nam je to skupaj z vadečimi dobro uspevalo v letu 2016.

Uporabljamo besedo ‘vsaj’. Seveda si želimo na podlagi lanskih izkušenj narediti korak naprej in ne le ponoviti, temveč izboljšati kvaliteto dela kot tudi povezanost naše skupnosti. Da, tako je. Ideja o močni ter povezani skupnosti, kjer je vitalnost osrednja tema, je tista, ki nam v našem delu predstavlja tisti največji cilj.

Če nam skupaj uspe zgraditi povezano skupnost, potem boste vi, vadeči, postali naša podaljšana roka. Roka, ki bo sejala navdušenje, znanje ter pozitivna spoznanja o aktivnem preživljanju prostega časa.

Da lažje razumete naše cilje, jih ne bomo kar tako na suhoparen način razkrili in jih uvrstili v alineje, ampak vam pošiljamo namig s pomočjo slik. Izbrali smo namreč nekaj slik, ki predstavljajo del tistega, na kar smo v letu 2016 najbolj ponosni. Ravno ta ponos želimo replicirati in tudi izboljšati v novem letu. Z vašo dobro voljo in pomočjo seveda. 🙂

Pričnimo s tekom.

S tekaškimi vadbami je KinVital tako rekoč ‘shodil’ svoje prve korake dobra 3 leta nazaj. Danes so vzorci naših prvih korakov pošteno vidni. V pričujoči objavi bo zopet največ slik povezanih tako ali drugače s tekom.

Pojdimo počasi, po korakih. Da se ne spotaknemo. 🙂

Uroš in Luka ne vodita tekaških skupin le znotraj KinVitala, uspešno sodelovanje sta v letu 2016 obdržala in nadgradila z znamko Salomon, kjer v njihovem imenu vodita zanimive mestne traile in izvajata tudi tekaške video analize.

Ker vemo, da sami težko pridemo daleč, je uspešno sodelovanje z ekipo Salomona tisto, na podlagi katerega želimo unovčiti izkušnje tudi pri sklepanju nadaljnjih sodelovanj.

salomon-tekaška-druženja

salomon-tekaška-druženja

Predavanja in delavnice

Predavanja in delavnice so tudi v našem repertoarju. V lanskem letu smo se predstavljali in prispevali nekaj svojega znanja ter izkušenj na nekaterih dogodkih. Spodnja slika prikazuje Luka v akciji na Festivalu za tretje življenjsko obdobje. A nismo prisotni le na podobnih množičnih prireditvah ali sejmih. Lansko leto smo zaključili nekaj uspešnih sodelovanj z nekaterimi slovenskimi podjetji, kjer smo gostovali in svetovali o tem, kako vitalnost vpliva tudi na delovno produktivnost, svetovali smo o ergonomiji delovnega prostora in ekipam pomagali razumeti, kako sodobno pisarniško okolje vpliva na človeško telo.

predavanje-kineziologa

predavanje-kineziologa

Druženje

Družili smo se na vse mogoče načine. Družili smo se na skupinskih tekih med vikendi, plazili smo se po blatu, pekli piškote, se množično odpravili na izlet na Veliko planino, skupaj smo telovadili, tekli in se sproti ves čas fajn imeli. 🙂

Verjetno vas zanima blato? Dokaz spodaj:

rekreativno-druženje-na-urbanem-gladiatorju

rekreativno-druženje-na-urbanem-gladiatorju

No, dobesedno pekli nismo, smo pa vseeno skupaj pripravljali zanimive dobrote. In to kar sredi naše male telovadnice v Domžalah!

delavnica-priprave-presnih-dobrot

V Tivoliju nismo le tekli, smo tudi potelovadili tako, kot se ‘zagre’. 😉

funkcionalna-vadba-poleti-Tivoli

funkcionalna-vadba-poleti-Tivoli

Kondicijska priprava športnikov

Sodelovanje s športniki je tudi področje, ki smo ga aktivirali in ga želimo v prihodnje nadgraditi. V minulem letu smo sodelovali predvsem z nekaterimi mladimi perspektivnimi in zagnanimi športniki in jim pomagali pri dodatni kondicijski pripravi. Na mlade športnike smo se osredotočili predvsem zato, ker specializiran šport žal prinaša s seboj preveliko število nepotrebnih poškodb že v rani mladosti nadebudnih športnikov.

Kondicijska priprava mladega športnika nikakor ne sme biti preslikava metod treninga odraslih, že razvitih športnikov. Tu lahko dobro vskočimo mi in z našim dosedanjim kineziološkim znanjem pomagamo mladim športnikom, da so še vedno dodobra vpeti v svoje športne sanje, a s to razliko, da z našo strokovno pomočjo vcepijo miselnost: “Dolgoročno zdravje, šele zatem športni rezultat!”.

kondicijska-priprava-kolesarke

kondicijska-priprava-kolesarke

Širitev ponudbe

Širitev ponudbe je nekaj, kar je pravzaprav cilj vsako leto. Tako smo letos v ljubljanskih Kosezah uspešno povečali število terminov in jih na našo srečo tudi okronali s primernim obiskom. Širitev se lahko odraža v odpiranju več lokacij, povečanja števila trenerjev in seveda povečanja števila vadečih, kar prinese s seboj tudi povečanje števila terminov. V telu 2016 smo si prigarali tiste željene ‘sladke skrbi’.

Prigarali smo situacijo, ko je naša osnovna ekipa štirih trenerjev v sodelovanju s še dodatnimi štirimi trenerji že premajhna za celostno širitev podjetja KinVital. Uspešno smo zapolnili kapacitete naše ekipe. Tako so v novem letu izzivi povsem novi, z novimi sladkimi skrbmi, kako kljub morebitnemu in željenemu povečanju ekipe, lokacij, terminov in vadb obdržati in izboljšati kvaliteto storitev.

Spodnja slika je bila posneta na eni izmed petih lokacij, kjer izvajamo vadbe, v ljubljanskih Kosezah.

funkcionalna-vadba-v-Kosezah

funkcionalna-vadba-v-Kosezah

Ultramaraton. In pika.

Trenerja Luka in Uroš sta se očitno po svoji prvi maratonski izkušnji na Istrskem ultramaratonu zaljubila v ultramaratonske preizkušnje in sta letos nadaljevala s trendom nepredstavljivih tekaških potepanj z udeležbo na eksotične, ultramaratonu Transvulcania.

Pred kratkim je Uroš v retrospektivi spisal še nekaj dodatnih besed o njegovi novopečeni ljubezni do ultramaratonskega teka in o tem, kaj so ga tako izčrpujoči izzivi naučili.

Ultramaratonske izkušnje vsekakor krepijo tisto izkustveno komponento tekaškega trenerja. Teoretično znanje ni alfa in omega. Potrebna je tudi izkušnja. Luka in Uroš sta tekaške izkušnje očitno vzela še preveč zares! 🙂

Pred štartom …

pred-štartom-ultramaratona

… in v akciji.

ultramaraton-Transvulcania

ultramaraton-Transvulcania

Ljubljanski maraton

Še vedno prireditev, ki se je udeležujemo skupaj z vadečimi in se nanjo skupaj z njimi pripravljamo. Prireditev, ki nas preko tekaških druženj in izmenjave pogledov ter izkušenj izjemno povezuje.

Sama prireditev ima pravzaprav v jedru KinVitala tako vezivno moč, da o njej po strokovni plati razmišljamo iz čim več zornih kotov. Tudi iz zornih kotov, ki opozarjajo na nekatere negativne plati prireditve kova Ljubljanskega maratona.

O čem govorimo? Preberite si razmišljanje in poziv k odprti debati na to temo s strani našega trenerja Črta, ki jo je naslovil z So smisel ljubljanskega maratona rekordi ali kaj drugega?”.

Foto utrinek s skupnega ogleda trase maratona …

skupinski-tek-pred-ljubljanskim-maratonom

skupinski-tek-pred-ljubljanskim-maratonom

… in gasilska direktno iz kraja zločina.

skupinska-slika-tekačev-KinVital

skupinska-slika-tekačev-KinVital

Izlet na Veliko planino

Organizacija izleta je bil naš prvi poizkus k dodatnemu in sproščenemu druženju naše ekipe z vadečimi, ne glede na to, ali trenutno obiskujejo ali so kdaj v preteklosti obiskovali naše programe. Do sedaj smo se ob vikendih dodatno podružili le preko tekaških druženj – skupinskih tekov. Ker pa v naši sredini nimamo le tekačev, smo se odločili organizirati izlet na Veliko planino. In bili smo pozitivno presenečeni! Udeležba je bila številčna. Ne le to, nekateri vadeči so s seboj pripeljali svojce, otroke, prijatelje.

Točno v tem je namreč poanta našega delovanja. Mi nudimo programe, prostor, naš čas in znanje. Vse zato, da vi preko vašega rekreativnega udejstvovanja širite izkušnjo o lepotah rekreacije naprej svojim družinam, svojcem in okolici!

Naša vizija je predstaviti idejo, da gibanje ni rezervirano le za vrhunske športnike in otroke. Gibanje je za vsakogar, tudi za poškodovanega. Za nekoga, ki že 10 let ni mignil s prstom. Za nekoga, ki je dočakal že 80 let. Gibanje je za vsakogar! Potrebno je ljudi le prepričati, da je telesno aktiven življenjski slog lahko zabaven za vsakogar, če si le-ta lahko poišče družbo in aktivnost, ki mu je všeč.

Tu pa vidimo vašo vrednost. Vrednost skupnosti. Skupnost, ki na naraven in nevsiljiv način promovira telesno aktivnost.

pohod-KinVital-članov-na-Veliko-planino

pohod-KinVital-članov-na-Veliko-planino

In še za konec, ena skupinska.

skupinska-slika-skupnosti-KinVital

skupinska-slika-skupnosti-KinVital