Objavljeno: , Kategorija: Tek, Vadba

KinVital priprave na ljubljanski maraton 2018

Novo leto, nova pričakovanja in nova udeležba na zdaj že 23. Ljubljanskem maratonu se bliža! 🙂

Ste že odločeni, na kateri razdalji letošnjega maratona boste tekli letos? Ali pa se sploh prvič odločate, da bi se spopadli z 10km traso?

Odločitev ni vedno lahka, najsi bo to za rednega tekača, ki razmišlja o novem napadu na 42km traso, najsi bo to za tekača, ki prvič razmišlja o prijavi na 10km razdaljo. Kajti odločitev za seboj ne prinaša le udeležbe na prireditvi, temveč tudi skrb za kvalitetno in predvsem varno tekaško pripravo.

Tu se lahko obrnete na strokovno vodenje naših tekaških trenerjev ter se hkrati pridružite naši obstoječi tekaški skupnosti, s katero si boste delili tekaška doživetja.

Skupinska slika tekačev na tekaški prireditvi.

Kdaj začnemo? Pridružite se nam lahko kadarkoli do konca septembra.
Kje? V Ljubljani (park Tivoli) in v Domžalah.
Za katere razdalje? Za vse 3 tekmovalne razdalje – 10km, 21km in 42km (več težavnostnih skupin).

Priprave na ljubljanski maraton 2018

Ne glede na razdaljo na Ljubljanskem maratonu, se je nanjo potrebno pripraviti. Vadba se bo izvajala v več težavnostnih skupinah, tako da se boste lahko z nami pripravljali na vse 3 tekmovalne razdalje (10, 21 in 42km).

 • Posebna skupina za tekače začetnike, kjer tek kombiniramo tudi s hojo, tako da je začetek lažji;
 • poskrbljeno je tudi za boljše rekreativne tekače, katerih cilj je predvsem neizprosen boj s štoparico.

Kaj vsebujejo priprave na LM?

Za vas smo pripravili raznoliko izbiro terminovizboljšanje tehnike teka in ogled vaše tekmovalne trase na Ljubljanskem maratonu.

Za preprečitev poškodb in učinkovitejši tekaški korak v sklopu tekaških priprav priporočamo še obiskovanje funkcionalne vadbe za moč. Tako priprave pod našim vodstvom ne obsegajo le tekaških kilometrov, temveč še dodatno oziroma dopolnilno vadbo moči z namenom preventive in raznolikosti pripravljalnega obdobja.

Za dodajanje malenkost daljših pripravljalnih tekov poleg obstoječih eno-urnih vadb in nič manj pomemben poudarek na družabno plat naših druženj se bomo poleg tedenskih treningov med vikendom večkrat podali tudi na daljši tek po okoliških tekaških stezicah.

Program 

 • priprave na 10km, 21km ali 42km v manjših skupinah
 • na vsaki vadbi razdeljeni v več skupin glede na hitrost
 • analiza in korekcija tehnike
 • 2 termina tekaške vadbe tedensko KinRun
 • vikend skupinski teki
 • strokovno vodstvo diplomantov s Fakultete za šport
Skupinska vadba moči

Urnik Ljubljana

Tedensko sta vam na voljo 2 termina tekaške vadbe KinRun (TOR, in ČET).  Poleg tekaških vadb lahko v okviru naših vadbenih programov obiskujete tudi preostale rekreativne vadbe (Funkcionalna vadba, Intenzivna vadba, Vadba za zdravo hrbtenico) v našem Kineziološkem centru na Mesarski cesti 4f.

Lokacija tekaške vadbe: park Tivoli

Urnik Domžale

Tedensko imate na voljo v Domžalah 2 termina tekaške vadbe KinRun (PON in PET). Poleg tekaških vadb lahko v okviru naših vadbenih programov obiskujete tudi preostale rekreativne vadbe ( Funkcionalna vadba, Intenzivna vadba, Vadba za zdravo hrbtenico) v našem Kineziološkem centru, ki se nahaja v centru Domžal (Ulica Antona Skoka 2, Domžale).

Lokacija tekaške vadbe: ob Kamniški Bistrici

Skupinski teki

Skupinski teki bodo potekali ob vikendih. V septembru in oktobru bodo na sporedu še trije. Na vsakem teku se razdelimo v 2-3 skupine, ki odtečejo svojo traso v dolžini in tempu, primernem njihovi izbrani tekmovalni razdalji na Ljubljanskem maratonu. Vsi skupinski teki bodo potekali v okolici Ljubljane in Domžal. Eden izmed skupinskih tekov v oktobru bo namenjen tudi ogledu trase.

***Za sestavo vadbenih programov in izpeljavo priprav sta odgovorna Luka Hren in Uroš Kožar, tekaška trenerja pri KinVital-u, avtorja strokovnih člankov v specializirani tekaški reviji Tekac.si ter Salomon/Suunto tekaška trenerja.

Termini

 • nedelja, 2.9. ob 8:30 v Domžalah (Kamniška Bistrica)
 • nedelja, 23.9. ob 8:30 v Ljubljani (PST)
 • nedelja, 14.10. ob 8.30 v Ljubljani – ogled vseh tras LJ maratona (10km, 21km in 42km)

*** v okviru priprav se bomo udeležili tudi kakšne pripravljalne tekme!

Priprave lahko služijo tudi kot priprava na ostala jesenska tekaška tekmovanja, ki jih je v tem času veliko. Tako cestne kot tudi trail tekaške prireditve. Spodaj vam naštejomo samo par idej:

Cenik priprav

1 mesec – 35€

Cena vikend skupinskih tekov

Za udeležence naših priprav so vikend teki brezplačni! Cena vikend teka za ostale tekače je 5€/obisk.

Prijave na:

info@kinvital.si
041 248 612 (Uroš)

Ne veste, katera tekaška skupina bi bila primerna za vas?

Izkoristite brezplačni posvet