Objavljeno: , Kategorija: Tek, Vadba

Rekreirajte se z nami tudi poleti!

Piše: Luka Hren

Naša ekipa ne zapira svojih vrat tekom poletja! Smo ekipa kineziologov s Fakultete za šport, ki se bo tudi skozi poletje potrudila in vodila spodaj opisane rekreativne programe!

V Ljubljani je naš domači teren park Tivoli, Koseze (Podutiška cesta 92) v primeru tekaških vadb ljubljanske ulice ter hrib Rožnik, medtem ko v Domžalah tekači okupiramo super ambient ob Kamniški Bistrici, funkcionalno vadbo pa v Domžalah poleg terminov znotraj štirih sten (ulica Antona Skoka 2) izvajamo tudi v Češminovem parku.

Spomladanska-vadba

Vadba na prostem in v telovadnici.

Tekaška vadba

Park Tivoli, Rožnik ter Ljubljanske ulice so lokacije, kjer vodimo tekaške skupine čistih začetnikov kot tudi naprednih tekačev. Zato lahko v našem urniku zasledite tekaške termine označene z različnimi oznakami.

Kin 0-5 je tekaška vadba, namenjena začetnikom in rekreativcem, ki se spogledujejo z idejo o osvajanju čisto prvih tekaških kilometrov ali tistim, ki sicer kilometer ali dva že radi pretečejo, a bi radi zaradi ljubezni do teka in narave na varen način izboljšali svojo tekaško pripravljenost. Morda pa se za vadbo odločite tisti, ki vam manjka družbe ob tekaškem koraku.

Vadba za tekače začetnike traja 60 minut, vendar je ta čas namenjen teku, hoji, vmesnim krepilnim vajam, vajam ravnotežja ter vajam za izboljšanje tekaške tehnike. Tempo teka ter razmerje teka, hoje in preostalih vmesnih vaj se vedno prilagaja pripravljenosti skupine udeležencev vadbe.

KinRun tekaška vadba pa je namenjena že rednim tekačem, ki želijo ohranjati ali izboljšati svojo tekaško zmogljivost. Glede na število vadečih se število trenerjev na vadbi prilagaja, kar pomeni, da se v okviru ene tekaške ure tekači razdelimo glede na tekaško pripravljenost v skupine, kar nam trenerjem omogoča primernejšo prilagoditev zahtevnosti tekaških treningov.

Treningi vsebujejo tako dolgotrajne kontinuirane teke kot intervalne treninge, vmesne vaje za koordinacijo nog, moč, ravnotežje ter tekaško tehniko.

Urnika vadb sta objavljena na: urnik Ljubljanaurnik Domžale

Poleg tekaških terminov vsaj 1x mesečno organiziramo tudi tekaška druženja oziroma tako imenovane skupinske teke, ki se izkoristijo za prijetna tekaška druženja in premagovanje malce daljših tekaških razdalj, kot na tekaških treningih.

Če vas zanima, pa niste čisto prepričani, lahko naše vadbe preizkusite brezplačno in se nato odločite! Za brezplačen preizkus se prijavite na info@kinvital.si ali na 031 893 284 (Luka)!

Skupinska-tek

KinVital tekaška skupina.

 Funkcionalna vadba

KinFit je vadba namenjena krepitvi telesa, kjer je poudarek predvsem na treningu moči. Vadba je organizirana tako, da je primerna tako za rekreativce začetnike kot telesno dobro pripravljene. Vadba je priporočljiv in dober dodatek k treningu tekačev, saj povečana moč nog ter trupa pozitivno vpliva na samo tehniko teka kot tudi racionalnost tekaškega koraka.

Najsi bo na prostem (park Tivoli) ali v zaprtem prostoru (Koseze, Ljubljana), za trening moči uporabljamo lastno telesno težo, elastike, dodatne uteži, TRX trakove in predvsem dobro voljo. Poleg varne in smiselno zastavljene vadbe dajemo kineziologi velik poudarek tudi na zabavno in sproščeno vzdušje na samih vadbah.

Rekreativna vadba ne sme biti le suhoparen trening, kjer se namensko ‘mučimo’ za dosego takih ali drugačnih rezultatov. Rekreacija mora vsebovati sproščeno in igrivo vzdušje!

Urnika vadb sta objavljena na: urnik Ljubljanaurnik Domžale

Spoznajte nas in izkoristite brezplačen preizkus vadbe ter se prijavite na info@kinvital.si ali na 031 893 284 (Luka)!

Funkcionalna-vadba-na-prostem

Funkcionalna vadba na prostem.

Preizkusite, spoznajte nas in se nam pridružite!

Ekipo KinVital sestavljamo kineziologi s Fakultete za šport in naša naloga je poleg zabavnih rekreativnih druženj zagotavljati vodenje, ki zagotavlja predvsem varno telesno udejstvovanje brez nepotrebnih poškodb.

Izkoristite brezplačen preizkus katerekoli od vadb, nas osebno spoznajte in se odločite, če želite rekreativno pomlad preživeti z nami.

Prijava za brezplačen preizkus in dodatne informacije na: info@kinvital.si ali na 031 893 284 (Luka)
Urniki vadb: Ljubljana, Domžale