Objavljeno: , Kategorija: Tek

Zadnji skupinski tek ob KinVital pripravah na Ljubljanski maraton

Piše: Luka Hren

Miloš nas je lepo ujel v slike, jaz pa slikam dodam še par besed, da vsa stvar dobi celotno zgodbo. Nekateri so na fotkah bolj vedrih obrazov, pri drugih je boj s samim seboj že bolj izrazit, vendar verjamem, da je bil ob koncu teka prav pri vseh prisoten nasmeh na obrazu. In to je tisto kar šteje!

družba_tekačev

družba_tekačev

Kot je že v navadi, je zadnji skupinski tek pred maratonom namenjen ogledu vseh treh tekmovalnih tras. Tudi tokrat je oktober postregel z jutranjo ljubljansko meglo, vendar smo jo tisti dovolj vztrajni premagali in tek zaključili obsijani s prijetno toplimi jesenskimi sončnimi žarki.

Naši skupinski teki niso vedno tako strogo tekmovalno naravnani, sploh ta, kjer tečemo po trasah, je primarno bolj družabne narave. Kilometri veliko hitreje minevajo, ko se zapleteš v pogovor o prehrani za maraton, treningih v teh zadnjih 14 dneh in drugih bolj ali manj tekaških rečeh. Tem za pogovor nikoli ne zmanjka, če le pomotoma ne zaidemo v malce prehud tempo. 🙂 Tako se tudi vedno najde kdo, ki prvič premaga 10 km, 21 km ali pa tudi 30+ km … in zagotovo je takšne mejnike lažje opraviti v prijetni družbi.

ogrevanje_tekačev

ogrevanje_tekačev

Smo torej pripravljeni za Ljubljanski maraton? Čeprav pri teku ne gre zgolj za boj s štoparico, pa včasih želimo presegati tudi svoje časovne mejnike. In verjamem, da smo pripravljeni. V tem tednu še nekaj intenzivnih tekov, v zadnjem pa bo vse skupaj precej bolj lahkotno, da pridemo na tekmo spočiti, lačni dobrih rezultatov in dobrega razpoloženja med tekom.

Dobri rezultati sicer lahko dobro vplivajo na naše osebno zadovoljstvo, vendar smo vseeno mišljenja, da je tekaške dosežke in dogodivščine še lepše deliti v dobri družbi, zato smo v soboto 21.10 pripravili še nekaj sproščenega druženja, kjer bomo poleg vseh ostalih stvari, iskali tudi ideje za tekaške podvige v letu 2018 – maratoni v tujini, vikend tekaške priprave na obali …

Se pa letos zagotovo podružimo še na kakšnem skupinskem teku, morebitnih predlogov smo vedno veseli!

Miloš, še enkrat hvala za fotografije! 🙂

tekaška_skupina_teče_po_Ljubljani

tekaška_skupina_teče_po_ljubljani

mestni_tekači

mestni_tekači

tek_po_ljubljanskih_ulicah

pavza_med_tekom

pavza_med_tekom

tekaški_trener_uroš_kožar

tekaški_trener_uroš_kožar

tek_v_megli

tek_v_megli