Objavljeno: , Kategorija: Življenjski slog

4 enostavne rešitve za zmanjšanje bolečin v hrbtu

Piše: Uroš Kožar

Če ste se v letu 2015 pogosto srečevali z bolečinami v hrbtu, si spodaj preberite nekaj koristnih nasvetov, kako lahko z majhnimi dnevnimi koraki zmanjšate te težave v novem letu 2016. S tem bolečin mogoče ne boste popolnoma odpravili, je pa to zelo dober začetek na tej poti!

Kako zmanjšati bolečine v hrbtu?

1. HODITE VSAJ NEKAJKRAT TEDENSKO

Redna aerobna vadba zmanjšuje vnetja, krepi mišice in pospešuje celjenje tkiv s tem, ko v prizadeta tkiva dovaja s kisikom bogato kri. Odvisno od vaše kondicijske pripravljenosti začnite z nekaj minutami dnevno in težite k temu, da dosežete 30 minut hoje na dan, večino dni v tednu.

2. SPITE VSAJ 8 UR

Raziskave navajajo, da ima 66 % ljudi s kroničnimi bolečinami v hrbtu tudi motnje spanja. Če le s težavo zaspite, zvečer namesto buljenja v televizijski ali računalniški ekran poskusite z branjem knjige.

3. PRENEHAJTE KADITI

Raziskave so pokazale, da se kadilci pogosteje srečujejo z bolečinami v hrbtu kot nekadilci. Opuščanje kajenja je lahko zahteven proces, vendar definitivno vreden poskusa. Opustitev kajenja je ena najboljših stvari, ki jih boste v letu 2016 naredili za zdravje in dobra ideja za novoletno zaobljubo.

4. PREŽIVITE MANJ ČASA SEDE

Manj sedenja je ključ do zmanjšanja težav z bolečinami v hrbtu. Ena izmed študij je pokazala, da že samo 66 minut manj sedenja dnevno občutno zmanjša bolečine v hrbtu in vratu, hkrati pa izboljšuje počutje!

Povzeto po: http://www.spine-health.com/blog/4-simple-new-years-resolutions-back-pain-relief