Objavljeno: , Kategorija: Poškodbe, Vadba

Celosten pristop k rehabilitaciji

Ni prijetno, ko ob akutni ali kronični poškodbi ne vemo kako postopati in kako se lotiti procesa rehabilitacije. Zmeda je hitro velika, ko ob sicer velikem naboru specialistov ne vemo, kam se obrniti po pomoč.

V zadnjih nekaj letih dela na področju terapevtskih vadb naše ekipe kineziologov smo se obkrožili s strokovnjaki iz kineziološkega kot tudi iz zdravstvenega področja.

Naša ekipa namreč izvaja terapevtsko vadbo, medtem ko naša usposobljenost in delovanje ne segata v področje fizioterapije. Ker je praksa pokazala, da se lahko delo fizioterapevta in kineziologa izvrstno dopolnjujeta, smo navezali tesnejši stik tudi s fizioterapevtsko stroko.

Obrnite se na nas, izkoristite kratek brezplačen posvet in mi vam bomo svetovali ali vam bo dobrodošla ravno naša kineziološka obravnava ali vas v okviru centra KinVital preusmerimo po dodatno strokovno mnenje ali na obravnavo k fizioterapevtu.

Naša ekipa kineziologov

Našo KinVital ekipo pretežno sestavljamo kineziologi, ki skupaj kot ekipa delujemo že 4. leto zapored.

Našo ekipo lahko bolje spoznate na povezavi – Ekipa KinVital

Če pa se še vedno sprašujete, kaj kineziologi sploh počnemo in s čim se veda o kineziologiji ukvarja, predlagamo, da sledite spodnji povezavi.

O kineziologiji – kaj je kineziologija in kaj kineziologi sploh počnemo

Naš pristop

Poleg rekreativnih vadb, kjer skrbimo za varno in učinkovito vadbo, je naš fokus usmerjen v terapevtsko vadbo, kjer na osebni ravni ali v majhnih skupinah s pomočjo vadbe naslavljamo posledice različnih akutnih in kroničnih poškodb.

>>> Več o terapevtski vadbi <<<

V okviru terapevtskih vsebin pri nas lahko koristite tudi klasično masažo ter masažo s Tecar terapijo.

>>> O masaži in Tecar terapiji <<<

Sodelovanje s fizioterapevtom

Uspešno že sodelujemo s fizioterapevtom Anžetom Sircem, ki ima bogate izkušnje na področju ortopedije, saj je za njim že sedem let dela na Ortopedski kliniki Ljubljana, zdaj pa na polikliniki UKC Ljubljana izvaja predvsem rehabilitacijo po ortopedskih in travmatoloških operacijah, konservativno terapijo (npr. težave zaradi hernije diska, stenoze spinalnega kanala, poškodbe ramenskih in kolenskih sklepov …), pa tudi korekcijo slabe drže.

Ker mu je, tako kot nam, celostna obravnava človeka blizu in pri svojem delu ne odpravlja le simptomatike vendar venomer išče vzroke težav, se je naša ekipa z veseljem povezala z njim. Tako poleg dela na polikliniki UKC dela tudi zasebno in se lahko za terapijo z njim dogovorite tudi znotraj našega centra v Ljubljani na Mesarski cesti 4f.

Anže Sirc, diplomirani fizioterapevt

Potrebujete dodatno zdravniško mnenje?

Poleg sodelovanja s fizioterapevtom vam, v kolikor menimo, da je smiselno pridobiti dodatno zdravniško mnenje (ortoped, fiziater), svetujemo in vas napotimo po dodatno zdravniško mnenje. Na podlagi pridobljenih mnenj zdravnikov specialistov pa nato skupaj načrtujemo proces terapevtske vadbe in fizioterapije.

Prvi korak – brezplačni posvet

Si želite naše pomoči in nasveta?

Pišite nam na info@kinvital.si in dogovorili se bomo za brezplačen posvet.