Objavljeno: , Kategorija:

11 kinezioloških webinarjev o terapevtski vadbi, treningu, prehrani in poslu

11 kinezioloških webinarjev o terapevtski vadbi, treningu, prehrani in poslu

KAJ: 11 različnih spletnih seminarjev
ZA KOGA:  Za kineziologe, trenerje, fizioterapevte in vse, ki jih to področje zanima
ČAS TRAJANJA POSAMEZNEGA WEBINARJA: 1h 15 min
CENA:

 • Redna cena za vse webinarje skupaj znaša 95 EUR. Cena s popustom 58 EUR – velja samo do konca leta 2020.
 • Cena posameznega webinarja 10 EUR.

PRIJAVA: info@kinvital.si

* Informacije o plačilu kotizacije sledijo naknadno po prijavi. Nato boste prejeli dostop do webinarjev. Vseh 11 webinarjev si lahko večkrat ogledate.

Ekipa KinVitala vam skupaj z nekaterimi od vrhunskih strokovnjakov s področja kineziologije, treninga, prehrane, terapije in tudi posla, ponuja 11 webinarjev, v katerih vsak izmed predavateljev poskuša podati čim več praktično uporabnih nasvetov, ki jih tudi sam uporablja pri vsakodnevnem delu.

Verjamemo, da se od njih lahko vsi veliko naučimo in prav široko multidisciplinarno znanje je tisto, ki nam omogoča strokovni napredek in je ključ za uspešno poslovno pot.

Komu so webinarji namenjeni?

Kineziologom, trenerjem, fizioterapevtom ter vsem, ki jih to področje zanima.

Na e-mail boste prejeli povezavo, s katero boste lahko dostopali do webinarja, ki si ga potem lahko ogledate večkrat.

Celoten program

Seznam webinarjev:

 1. Jure Gubanc: Kako z vadbo odpraviti bolečine
 2. Luka Hren: Odpravljanje težav s stopalom in gležnjem
 3. Tadej Verbošt: Odpravljanje bolečin v kolenih in ahilovi tetivi
 4. Jure Gubanc: Popolna fizična priprava hrbta
 5. Luka Hren: Kako uspešno okrevati po poškodbi/operaciji sprednje križne vezi
 6. Tadej Verbošt: Odpravljanje težav in bolečin v ramenih
 7. Gregor Sobočan: Ruske vadbene modrosti: Kettlebell (ги́ря)
 8. Matjaž Erjavec: Od paličnjaka do junaka
 9. Jure Gubanc in Luka Hren: Poslovne skrivnosti na primeru KinVitala
 10. Marko Macuh: Osnovni terapevtski pristopi v treningu
 11. Nenad Kojić: Nenajedaj! Kako jesti zdravo in poceni?

PRIJAVA: info@kinvital.si

1. Kako z vadbo odpraviti bolečine

Predava: Jure Gubanc

Za odpravo kroničnih bolečin v gležnjih, kolenih, kolku, hrbtenici … je ključno dobro poznavanje in nadzorovanje lastnega telesa.

Naše telo deluje po dokaj univerzalnem principu in šele ko osvojimo, kateri so ključni elementi, takrat se lahko lotimo odpravljanja specifičnih težav.

Se pravi – kako učinkovito raztegniti tkivo, kakšne metode so najbolj primerne za začetek, kako stopnjevati vadbo … ter si skozi te principe zasnovati osnovni program vadbe doma.

2. Odpravljanje težav s stopalom in gležnjem

Predava: Luka Hren

Naše stopalo je eden najbolj zapostavljenih delov našega telesa. Zaradi velike količine časa, ki ga prebijemo v obutvi, je tudi eden tistih, kjer opažamo ogromno težav.

Osredotočili se bomo predvsem na odpravljanje težav, kot je Hallux Valgus, Plantarni Fasciitis, plosko stopalo, prekomerna pronacija, težave po zvinu gležnja …

Pogledali si bomo teste, s katerimi preverimo gibljivost in mehaniko delovanja gležnja ter preverimo, koliko kontrole imamo pri gibanju stopala in prstov.

3. Odpravljanje bolečin v kolenih in ahilovi tetivi

Predava: Tadej Verbošt

Ene najpogostejših težav so prav različne težave v kolenu in ahilovi tetivi. Principi vadbe so pri teh zadevah pogosto podobni, zato smo jih združili v eno tematiko.

Pogledali si bomo težave s koleni, kot so tendinopatije (bolečina nad ali pod kolenom), bolečine na zunanji strani kolena – tekaško koleno in bolečine v ahilovi tetivi.

Skupaj bomo pogledali, katere vaje pridejo v poštev v posamezni fazi in kako jih potem stopnjevati.

4. Popolna fizična priprava hrbta

Predava: Jure Gubanc

Kako napraviti vaš hrbet dovolj čvrst, da bo odporen na različne obremenitve, ki jih je deležen čez dan?

Katere vaje so najbolj primerne za popolno fizično pripravo hrbta ter kako vse skupaj stopnjevati. Prav tukaj je navadno največ težav.

Ogledali si bomo osnovne stabilizacijske vaje ter kako potem te stabilizacijske vaje nadgraditi v bolj kompleksne in zahtevne naloge, ki nas bodo pripravile tudi na pravilno izvedbe dvigov, pobiranj, nošenj itd.

5. Kako uspešno okrevati po poškodbi/operaciji sprednje križne vezi ali meniskusa

Predava: Luka Hren

Pogledali si bomo torej, kako okrevati po operaciji sprednje križne vezi ali meniskusa, oziroma kako si zasnovati program vadbe, če se želimo operaciji izogniti.

Koleno mora po operaciji ali brez operacije namreč spet dobiti pravo gibljivost in stabilnost. Kar pomeni, da se bomo osredotočili tako na vaje za gibljivost kot tudi za krepitev.

Poleg kolenskega dela pa si bomo tukaj pogledali še nekatere vaje za kolčni predel, saj je ravno kolk tisti sosednji sklep, ki je pomembna podpora kolenu pri stabilnosti med gibanjem.

6. Odpravljanje težav in bolečin v ramenih

Predava: Tadej Verbošt

Zaradi sedečega dela je vedno več tudi težav v ramenskem obroču, saj ta pogosto vpliva na pozicijo rame. Prav slaba gibljivost in slaba pozicija rame sta pogosto ključna elementa, ki vplivata na bolečine v tem predelu.

Pogledali si bomo, katere so ključne težave pri utesnitvenih sindromih, tendinitisih supraspinatusa in infraspinatusa ter kako postopati pri zamrznjeni rami.

Rama je precej kompliciran sklep, vendar je pozitivno to, se je mogoče veliko narediti tudi brez pripomočkov. Tako da bomo skupaj pogledali, kako izboljšati vašo gibljivost ter pozicijo rame in tako odpraviti težave.

7. Ruske vadbene modrosti: Kettlebell – ги́ря

Predava: Gregor Sobočan

Gregor je pionir vadbe s KB v Sloveniji, tudi nekdanji vrhunski tekmovalec v Kettlebell liftingu, danes pa predvsem priznan kondicijski trener. In le kdo bi bil boljši naslov, da vam predstavi uporabo KB kot pripomočka za učinkovito vadbo.

Če boste danes malo brskali po Googlu, boste hitro prišli do ugotovitve, da na spletu obstaja neskončno vaj s KB: za roke, za noge, trup … ene boljše, druge slabše. Vendar je prav, da znamo ločiti zrno od plevela.

Gregor, zagovornik predvsem ruskega sistema vadbe, ki je enostaven in efektiven, brez nepotrebnega kompliciranja, vam bo na enak način podal tudi ključne informacije in vaje, za katere je ta ruska utež najbolj uporabna.

8. Od paličnjaka do junaka

Predava: Matjaž Erjavec

Matjaž je znan kot eden najboljših dvigovalcev  uteži v Sloveniji, avtorjev in trenerjev zlasti s področja moči. Vendar je tudi sam prehodil trnato pot od suhljatega »paličnjaka« do mišičastega »junaka«.

Veliko se osebno spogleduje s podobno idejo, oziroma je to ideja njihovih strank, zato vam bo Matjaž skozi lastno zgodbo povedal, kako je treba zastaviti celoten proces in v kolikšnem času lahko pričakujete rezultate.

Z vami pa bo delili še kakšno »Evolucionarno« idejo, kako združiti vse to znanje v uspešno delo s strankami na individualnem in skupinskem nivoju.

9. Poslovne skrivnosti na primeru KinVitala

Predavata: Jure Gubanc in Luka Hren

Jure in Luka sta člana ekipe KinVitala, kjer sta vpeta predvsem v njeno vodenje in pripravo novih projektov. KinVital je v 7 letih delovanja, postala ena od vodilnih blagovnih znamk na področju kineziologije pri nas.

Različna področja delovanja, konstantna osredotočenost na kvalitetno in strokovno delo ter predvsem kreativnost in iznajdljivost so glavne usmeritve KinVitala. V tem času smo uspešno postavili še veliko drugih projektov, kot so: Mehanik hrbta, Kranjska Gora Trail Run in KinVital Running Academy.

Na webinarju bo s pomočjo praktičnih primerov predstavljeno, kako učinkovito porabiti čas, na kaj se osredotočiti v tem stanju karantene, kako se lotevati novih projektov in zakaj verjamemo, da sta multidisciplinarnost in raznolika ekipa ključ do uspešnega delovanja.

10. Osnovni terapevtski pristopi v treningu

Predava: Marko Macuh

Marko je fizioterapevt, ki se je po končanem študiju podal še v tujino in pridobil še naziv Master of Science po programu Sports Injury. Vrsto let je bil aktiven atlet in kot fizioterapevt še vedno ostaja aktivno vpet v šport. Trenutno ga najbolj okupira delo v zasebni ambulanti v Trnovem, je pa tudi asistent na Zdravstveni fakulteti v Ljubljani.

Skozi osnovne terapevtske pristope vam bo predstavil nekatere osnove s področja fizioterapije, ki pridejo prav predvsem trenerjem in kineziologom. Da dobro poznajo delo drug drugega, je ključno za dobro sodelovanje strok.

Z webinarjem boste nadgradili svoje terapevtsko znanje in bolje spoznali delo fizioterapevta. Prav multidisciplinarnost je odlika dobrega strokovnjaka, po drugi strani pa tudi dobro poznavanje strok, da lažje pravilno usmerimo človeka, kadar je njegova težava izven našega znanja.

11. Nenajedaj! Kako jesti zdravo in poceni?

Predava: Nenad Kojić

Nenad je eden najprepoznavnejših slovenskih »hranovedcev« ali »food geekov«. Medtem ko številni danes neomejeno požirajo hrano, on požira znanstvene študije in težko gradivo, ki je nerazumljeno mnogim in ga prevaja v vsem razumljiv »ljudski jezik«.

Nenad ne bo najedal, ampak bo govoril o zmotah, ki pogosto veljajo na področju zdrave prehrane, da je ta hrana draga in težko dostopna vsem. Vse skupaj bo prikazal s povsem praktičnimi primeri, kako si lahko sami uredite, oziroma kako urediti prehrano vaše stranke na ekonomičen način.

Veliko ljudi bo presenečenih nad njegovimi besedami, saj v popularnih medijih slišite vse možne teorije, strašenje in kompliciranje glede prehrane. Veseli nas, da imamo tudi strokovnjaka, ki živi in dela prav za to, da vam prehrano naredi lažje prebavljivo in razumljivo.

Prijave in več informacij na: info@kinvital.si

Prijava

Cena: 

 • Redna cena za vse webinarje skupaj znaša 95 EUR. Cena s popustom 58 EUR – akcijo smo podaljšali in velja do konca leta 2020.
 • Cena posameznega webinarja 10 EUR.

Prijave in več informacij na: info@kinvital.si