Objavljeno: , Kategorija:

Dan kineziologije in kulture – 8. februar

Dan kineziologije in kulture – 8. februar

KAJ: Sklop predavanj s strokovnjaki s področij kineziologije, prehrane, treninga in zdravniške stroke.
KDAJ: sobota, 8. februar
TRAJANJE: 9.00 – 19.00
KJE: Hotel Stil (Litijska cesta 188, Ljubljana – Dobrunje)
ZA KOGA: Dogodek je primeren predvsem za laično publiko kot tudi strokovnjake.
CENA:

40 € – Neomejen vstop za poslušanje vseh govorcev preko celega dneva.
20 € – Cena za posamičnega govorca (posamezno temo).

PRIJAVA: do vključno 6. februarja na info@kinvital.si

* Informacije o plačilu kotizacije sledijo naknadno po prijavi.

O DNEVU KINEZIOLOGIJE

V KinVital kineziološkem centru zopet organiziramo praznik kulture gibanja. Tekom celega dneva se bodo razvrstili posamezniki iz različnih področij delovanja, tako znanstvenih kot najbolj utrjenih in izkušenih strokovnjakov.

Vsak govorec bo imel 30 minut časa, da vam spremeni pogled na svet, pogled na svoje delo, pogled na svoje telo in življenje.

Slavimo kineziologijo kot vedo, ki zajema celo telo in duha, zato smo povabili tako različne govorce z različnimi tematikami.

Dogodek bo trajal od 9.00 do 19.00 ure zvečer. Po nastopu vsakega od naših strokovnjakov boste imeli čas za vprašanja ali osebni stik z njimi. Na koncu bomo imeli tudi okroglo mizo in debato.

Na dogodek vabimo vse ljudi, saj je zastavljen tako, da bo zanimiv vam, vaši babici, vašemu osebnemu trenerju ali pa osebnemu zdravniku.

URNIK

9.00 – 9.45: KinVital in Mehanik hrbta
9.50 – 10.35: Nejc Šimenko 
10.45 – 11.30: Gregor Sobočan 
11.45 – 12.30: Robert Hönn 
12.30 – 13.15: KinVital in Martin Zorko dr. med.
13.20 – 13.35: Rok Bohinc – More life metoda: Kako uspeti v trenerskem poslu?
13.40 – 14.00: Joey Hauss – How Wim Hof changed my life
14.20 – 15.05: Gašper Predanič
15.10 – 15.55: Evolucija 
16.00 – 16.45: Tim Podlogar
16.50 – 17.35: AEQ klinična somatika: Uroš Petan
17.45 – 18.30: Nenad Kojić

PROGRAM

Seznam govorcev in tem:

 1. KinVital in Mehanik hrbta (9.00 – 9.45) – Ali je diploma lahko tudi ovira za uspeh?
 2. Nejc Šimenko (9.50 – 10.35) – Kineziologija je igra
 3. Gregor Sobočan (10.45 – 11.30) – Skrivnosti vzhoda: Kaj vse se lahko o treningu naučimo iz sovjetskih časov?
 4. Robert Hönn (11.45 – 12.30) – Kako s prakso joge postati manjša rit?
 5. KinVital in Martin Zorko dr. med. (12.30 – 13.15) – Domača lekarna: Zakaj ni potrebno za vsako stvar k zdravniku in kdaj JE potrebno?
 6. Rok Bohinc (13.20 – 13.35) – More life metoda: Kako uspeti v trenerskem poslu?
 7. Joey Hauss (13.40 – 14.00) – How Wim Hof changed my life.
 8. Gašper Predanič (14.20 – 15.05) – Instinkt preživetja in razvoj hitrosti.
 9. Evolucija (15.10 – 15.55) – Kako skupinsko vadbo prilagoditi posamezniku?
 10. Tim Podlogar (16.00 – 16.45) – Ali je znanost sploh uporabna v praksi in treningu?
 11. AEQ klinična somatika: Uroš Petan (16.50 – 17.35) – Kronične bolečine so šibka točka modernega človeka. Večina bolečin je posledica vedno večjega razmaha senzorno motorne amnezije.
 12. Nenad Kojić (17.45 – 18.30) – Nezdrava hrana sploh ne obstaja.
KinVital in Mehanik hrbta - Ali je diploma lahko tudi ovira za uspeh?

TRAJANJE: 30 min

KinVital kineziološki center je močan kolektiv strokovnjakov, mentorjev in učiteljev, ki so entuziasti na svojih področjih in skupaj pokrivajo celo prakso in znanost vadbe moči ter rehabilitacije.

Da toliko različnih ljudi lahko deluje skupaj za skupen cilj in razvija podobo in smernice na področju gibanja in rehabilitacije je vsekakor fenomen in potrebno je izpostaviti tudi druge plati uspeha. Na večini naših izobraževanjih govorimo o praktičnih in strokovnih temah vadbe in rehabilitacije, tokrat bomo predstavili podobo in odnose v zakulisju, našo človeško plat.

Katere so tiste kvalitete, miselnost, odnosi med seboj in do drugih partnerjev ter kompetence, ki jih potrebuje vsak nadebudni strokovnjak, ki želi uspeti?

Da, tukaj boste spoznali zakaj bi lahko že 100x propadli, a nismo, kako v življenju ustvarjati rešitve in ne iskati problemov ter seveda – zakaj je lahko diploma tudi ovira za uspeh?

Luka Hren, Jure Gubanc, Tadej Verbošt bodo predstavili vse, česar se niste učili v šoli in vas lahko nauči samo življenje.

Nejc Šimenko - Kineziologija je igra

TRAJANJE: 30 min + 15 min za vprašanja in pogovor

Nejc je mlad in ambiciozen kineziolog, ki diha, je, spi, trenira, dela in živi za eno samo misijo – kako ljudem izboljšati življenja. S športniki in splošno populacijo dela v Global Sports Clinic.

Predstavil nam bo, zakaj strokovnost predstavlja zgolj 20 % uspeha, ostalih 80 % uspeha pa pride iz psihologije, ravnanja s stranko in nudenja storitve, za katero je posameznik pripravljen tudi plačati in ostati z vami dolgo časa.

Kako razviti samozavest in empatijo, da se vam ni potrebno vsak mesec spraševati, kako do novih strank, pač pa bodo te same želele k vam in pri vas tudi ostale.

GREGOR SOBOČAN - SKRIVNOSTI VZHODA: KAJ VSE SE LAHKO O TRENINGU NAUČIMO IZ SOVJETSKIH ČASOV?

TRAJANJE: 30 min + 15 min za vprašanja in pogovor

Gregor je eden najbolj uveljavljenih kondicijskih trenerjev v Sloveniji in tem delu Evrope. Sodeluje in je sodeloval že z različnimi selekcijami Slovenske odbojkarske in rokometne reprezentance, je kondicijski trener Calcit Kamnika in človek, ki je pripeljal kettlebell orodje v Slovenijo.

Svoje izkušnje in znanje je v zadnjih 20 letih nabiral po celem svetu, največji pečat je na njem pustila Rusija in mnogi njihovi prvaki treninga moči, s katerimi ima tesne stike.

Mnogo teh skrivnosti zmagovalnih sistemov treniranja iz sovjetskih časov je pozabljenih. Zato imamo Gregorja, ki bo obudil glavne idejne lekcije in trike iz jeklenih časov in nam pokazal, zakaj še zdaleč niso zarjaveli.

Robert Hönn - Kako s prakso joge postati manjša rit?

TRAJANJE: 30 min + 15 min za vprašanja in pogovor

Robert  Hönn  je eden najbolj prepoznavnih obrazov joge v Sloveniji in vsekakor netipični jogist. Že več kot 20 let se ukvarja z jogo in asanami in je poznavalec z veliko širino, ljubitelj anatomije in človek, ki poleg joge obvlada tudi vadbo moči, hipertrofije in kondicijske priprave. Prav njegova širina nas tako navdušuje, da smo ga enostavno morali povabiti.

Predstavil nam bo, kako asane in prakso joge lahko vključimo tudi v trenažni proces vadbe moči. Ker je vedno več klubov, športnikov in ljudi, ki v vadbi asan vidi pot in odličen način za razvoj moči, nam bo znanje nekoga, ki pozna oba svetova, prišlo še kako prav!

KinVital in Martin Zorko dr. med. - Domača lekarna: Zakaj ni potrebno za vsako stvar k zdravniku in kdaj JE potrebno?

TRAJANJE: 30 min + 15 min za vprašanja in pogovor

Martin je vsekakor eden od tistih zdravnikov, ki je sposoben človeku podati tudi pametno mnenje o gibanju in vadbi in s katerim pogosto sodelujemo pri izmenjavi klientov ter zagotavljanju najboljše možne obravnave.

Tukaj bodo Martin Zorko dr. med, Luka Hren, Tadej Verbošt in Jure Gubanc predstavili najpomembnejše in najbolj preproste postopke, s katerimi si lahko pomagate v vsakodnevnem življenju pri pojavu bolečin ali manjših poškodb.

Vsekakor boste dobili nujno znanje in polno razbitih mitov o tem, kaj početi z zvitim gležnjem, kaj narediti če vas boli koleno, hrbet, rama … in tudi – kako vedeti kdaj k zdravniku in kdaj ne.

GAŠPER PREDANIČ - INSTINKT PREŽIVETJA IN RAZVOJ HITROSTI.

TRAJANJE: 30 min + 15 min za vprašanja in pogovor

Gašper je vsem poznan kondicijski trener, ki je med drugim treniral tudi Gorana Dragića in je iskan predavatelj in trener po celi Evropi. Najbolj je poznan kot strokovnjak za razvoj hitrosti in tokrat bo z nami delil nekaj modrosti, ki jih redko slišite – kako pričarati instinkt preživetja in dvigniti svojo raven hitrosti na najvišjo raven?

Danes nas okolje vsekakor ne sili v razvijanje hitrosti in poraja se vprašanje ali so naši naravni instinkti moči in hitrosti zaspali in kaj narediti, da se iz konvencionalnega treninga dvignemo na neslutene ravni?

Gašper je mimogrede tudi utrjen bojevnik, ki plava in se potaplja v ledenih jezerih kot bi bile toplice. Vsekakor vabljeni!

Evolucija - Kako skupinsko vadbo prilagoditi posamezniku?

TRAJANJE: 30 min + 15 min za vprašanja in pogovor

Matjaž in Tine sta dva ‘evolucionarja‘, ki s trdim delom in dobrim premislekom utirata nove smernice in dajeta zgled mnogim.

Matjaž je poznan kot eden najboljših dvigovalcev  uteži v Sloveniji, avtorjev in trenerjev s področja moči, Tine kot strokovnjak za postrehabilitacijo, korekcijsko vadbo in prilagoditve  programov moči sleherniku.

Predstavila nam bosta, kako uspešno oblikovati skupinsko vadbo tako, da bo stranka dobila najboljše iz dveh svetov – osebno obravnavo in ugodno ceno storitve.

Tim Podlogar - Ali je znanost sploh uporabna v praksi in treningu?

TRAJANJE: 30 min + 15 min za vprašanja in pogovor

Tim Podlogar je doktorski študent vadbenega metabolizma in prehrane na prestižni univerzi v Birminghamu. Zanj se govori, da Google še ni našel študije, ki je Tim nebi prebral in preučil od A do Ž. 🙂 Naj omenimo, da je Tim tudi eden redkih znanstvenikov iz tega področja na našem ozemlju in da je poleg znanstvenega dela močno vpet v prakso, kar je močna redkost, zaradi katere smo še toliko bolj navijali, da bi se udeležil našega dogodka.

Tim je namreč tudi avtor portala kineziolog.si kjer s svojim svetovanjem in sestavo vadbenih programov pomaga različnim vzdržljivostnim športnikom.

Predstavil nam bo, kako prepoznati dobre in slabe znanstvene prakse in kdaj nam znanost ter njene ugotovitve lahko sploh pridejo prav v realnem življenju. Vsekakor boste presenečeni!

AEQ klinična somatika - Kronične bolečine so šibka točka modernega človeka.

TRAJANJE: 30 min + 15 min za vprašanja in pogovor

Veseli nas, da bo z nami tudi Uroš Petan, učitelj AEQ metode in desna roka Aleša Ernsta. Kot vemo, je klinična somatika AEQ slovenska inovacija in ena najuspešnejših metod odprave kroničnih bolečin. Znanje in učitelje AEQ metode iščejo po koncu Evrope in verjetno je to najuspešnejša metoda, ki izvira iz Slovenije.

Uroš nam bo predstavil šibke točke modernega življenja, ki za svojo lepoto, navideznim redom in varnostjo skriva kar nekaj nevarnosti, ki ljudi pripeljejo do kroničnih bolečin, ki so velika hiba modernega človeka.

Gre za kompleksno področje, ki pa ga ta metoda uspešno kristalizira in uspešno rešuje. Vsekakor je nujno, predvsem zaradi porasta kroničnih bolečin, da spoznamo vzroke in mehanizme za odpravo le-teh. Da, strokovno učeno in vodeno gibanje tudi na tem področju igra ključno vlogo.

Nenad Kojić - Nezdrava hrana sploh ne obstaja.

TRAJANJE: 30 min + 15 min za vprašanja in pogovor

Nenad je eden najbolj prepoznavnih slovenskih ‘hranovedcev’ ali ‘food geekov’. Medtem, ko mnogi ljudje danes neomejeno požirajo hrano, on požira znanstvene študije in težko gradivo, ki je nerazumljeno mnogim in ga prevaja v vsem razumljiv slovenski jezik. Njegov cilj je iz kaosa, ki je nastal na področju prehrane, narediti red, presekati gordijski vozel in ločiti zrno od plevela.

Veliko ljudi bo presenečenih nad njegovimi besedami, saj v popularnih medijih slišite vse možne teorije, strašenje in kompliciranje glede prehrane. Veseli nas, da imamo tudi strokovnjaka, ki živi in dela prav zato, da vam prehrano naredi lažje prebavljivo in razumljivo.

Da, spoznali boste, zakaj ima vsaka hrana svoj čas in mesto. Tudi Coca Cola:)

Prijava

Prijave do vključno 6. februarja. na info@kinvital.si.