Objavljeno: , Kategorija:

Delavnica Mehanik hrbta (AEQ metoda): Odprava bolečin, z gostom – Tine Seražin

KDAJ: 01. april 2023, sobota, od 9.00 do 14.00
KJE: KinVital Hiša na travniku, Ljubljanska cesta 1, Dob pri Domžalah
CENA: 80 EUR na osebo. Kot darilo prejmete tudi knjigo Mehanik hrbta 😉
TRAJANJE: 4 ure + 1 ura za vprašanja in individualizacijo

Prijave na: INFO@MEHANIKHRBTA.SI ali jure.gubanc@kinvital.si

S kolegom Tine Seražin – Lisjak sva združila moči in pripravila 4-urno delavnico, kjer je cilj jasen: Odpraviti bolečine v hrbtu! Dovolj je bilo…

Delavnica je namenjena vsakomur, ki želi narediti konec svojim akutnim ali kroničnim bolečinam v hrbtu, oziroma vsem s hrbtenico povezanih problemov.

Glavni del delavnice bo učenje metode Mehanik hrbta, kjer bomo najprej odpravili vse mehanske in gibalne vzroke za bolečine.

Povzetek delavnice:
1. Spoznali boste položaje za odpravo ali zmanjšanje bolečin
2. Se učili kako se gibati brez bolečin pri vsakodnevnih opravilih – gibalna higiena
3. Sestavili individualizirane položaje in vaje, tako da boste zgradili svoje gibalne potrebe in osvojili znanje nebolečega gibanja
4. Na koncu boste posneli svoj program vaj in si sestavili 1-mesečni načrt za popolno okrevanje

Kolega Tine bo predstavil AEQ metodo® in druge tehnike za odpravo kroničnih bolečin, ter podal znanje za vse, ki se soočajo s kroničnimi bolečinami v hrbtu zaradi prenapetih mišic.

Poleg metode Mehanik hrbta bomo spoznali tudi osnove interocepcije (čutenje telesa), zavestne kontrole nad tonusom (napetostjo) mišic ter povezavo med načinom dihanja in mišično napetostjo.

Delavnica bo torej zasnovana tako, da bomo reševali gibalno mehanske vzroke za pojav bolečin, kot tudi kronične težave, ki so posledica kronično povišane napetosti mišic.

Mehanske bolečine in kronična napetost gresta pogosto z roko v roki. Velikokrat je mehansko napačno gibanje tisto, ki povzroči bolečino, vendar naš odziv na bolečino je tisti, ki ustvari dolgotrajne vzorce popačenega, trdega, ter okornega gibanja. Bolečine ne povzroča vaša diagnoza, pač pa vaš kroničen odziv nanjo – gibalna navada, ki vas ohranja v bolečinah. Na podlagi tega bo vsebina seminarja pokrivala in vas naučila: vse od mehanskih prijemov in tehnik odprave akutne bolečine, do znanja kako se spopasti z dolgotrajnejšo kronično bolečino.

Delavnica je namenjena vsem s poškodbami kot so: hernije, protruzije, degenerativne spremembe, stenoze, spondilolisteze, kronične bolečine …

Prijave na: INFO@MEHANIKHRBTA.SI ali jure.gubanc@kinvital.si

Pošljite prijavo ali povpraševanje