Objavljeno: , Kategorija:

KinVital in Gregor Sobočan – Od gibalne analize do razvoja moči (seminar)

KAJ: Od gibalne analize do razvoja moči – celodnevni seminar
KDAJ: sobota, 5. oktober
TRAJANJE: 9.00 – 17.30
KJE: kineziološki center KinVital, Mesarska cesta 4f 
ZA KOGA: Za kineziologe, osebne trenerje, kondicijske trenerje, študente trenerskih in kinezioloških smeri.
CENA: 150 €

Študenti imajo 20 % popusta na vse cene!

PRIJAVA: Prijave in plačila prejemamo do vključno 4.10. na info@kinvital.si.

* Informacije o plačilu kotizacije sledijo naknadno po prijavi.
** Število mest je omejeno na 20 udeležencev.
*** Mesto na seminarju je rezervirano s plačilom kotizacije.
**** V kolikor se po prijavi in plačilu dogodka ne morete udeležiti, kotizacijo vrnemo v primeru odpovedi do najkasneje 5 dni pred dogodkom. Ob vračilu kotizacije zadržimo 15 € administrativnih stroškov.

Program seminarja

Na tokratnem seminarju bomo govorili o sredstvih in pristopih, s katerimi se sooča vsak trener, ki dela tako z rekreativci kot s športniki.

Izzvali bomo določene ustaljene prakse v načrtovanju treningov in govorili predvsem o prenosu teoretičnih osnov treniranja v prakso. Kaj je v praksi dejansko izvedljivo in kaj ne ter zakaj.

  • Gibalna analiza (assessment) za zgornji in spodni del telesa.
  • Razumevanje funkcionalnosti vsakega sklepa (joint by joint approach)
  • Vplivanje na mobilnost zgornjega in spodnjega dela telesa in spreminjanje gibalnih vzorcev
  • Testi moči za zgornji in spodnji del telesa. O načrtovanju in določanju obremenitev glavnih sklopov vaj moči (potiski, vlečenja …) z oziroma na optimalna razmerja (npr. potisk s prsi – potisk nad glavo, potiski – pritegi …).
  • Sistem večstopenjskega ogrevanja, kot priprava na glavni del vadbe. Racionalna in smiselna uporaba tehnik miofascialnega sproščanja, raztezanja, aktivacije in cardio ogrevanja.
  • Pliometrija. O tem, kaj je pliometrija, kako izvajati pliometrične treninge (intenzivnost, količina, periodizacija …), progresija pliometrije v športu.

Urnik

9.00 do 13.00 – prvi del seminarja
13.00 do 14.00 – odmor za kosilo oz. malico
14.00 do 17.30 – drugi del seminarja

Predavatelji

Gregor Sobočan je vodja trenerske ekipe Kettlebells centra in nekdo, ki je v svoji bogati trenerski karieti uspel šport in trening uvideti preko dveh perspektiv – kot uspešen športnik (svetovni prvak in evropski podprvak v dvigovanju kettlebell uteži) in trenutno kot kondicijski trener ženske odbojkarske ekipe Calcit Volley.

Luka Hren, kineziolog

Luka Hren je idejni vodja kineziološkega centra KinVital, z izkušnjami kondicijskega treninga v košarki, dolgoletne izkušnje v vodenju rekreativnih, terapevtskih vadb in individualni telesni pripravi športnikov. Poleg dela znotraj centra KinVital je tudi uspešen maratonec in ultramaratonec.

Z Gregorjem smo pred časom posneli tudi pogovor, ki je tekel o procesu treninga, načrtovanju treningov, vodenju športnikov itd. Za uvod vabljeni k ogledu intervjuja z Gregorjem.

Prijava

Prijave zbiramo na info@kinvital.si najkasneje do 4. oktobra.