Objavljeno: , Kategorija:

Delavnica: Poberi in se dvigni – Učenje pravilnega dviganja bremen

Datum: Sobota, 13. Maj 2023
Čas: 9.00 – 13.00
Kraj: KinVital Dob pri Domžalah
Kdo: Matjaž Erjavec in Jure Gubanc Mehanik hrbta

Kaj imajo skupnega vsi ljudje s težavami v hrbtu?
Velik problem s pobiranjem bremen.
Sklanjanje, pobiranje bremen in fizično delo doma ali v službi predstavljajo VSEM ljudem z zgodovino težav v hrbtu velik velik problem.
Večina težav ima svoj izvor prav v napačnem sklanjanju in fizičnih opravilih, ki jih skozi leta dela naredimo napačno. Nato iščemo hitre rešitve in terapije, dokler si ne priznamo: Moram se naučiti kako se gibati brez bolečin! Nič ni hujšega kot občutek, da ne zmorete niti osnovnih vsakodnevnih nalog.
“Moram se naučiti kako se skloniti in kaj dvigniti – in to z nasmehom na ustih!”
Za vami bova dva strokovnjaka. En pomaga ljudem na področju vadbe za hrbtenico in preventive. Drugi uči ljudi kako dvigovat uteži s tal. Oba učiva eno: Kako postati močnejši kot ste danes.
Pravilno dvigovanje bremen zahteva tehniko, znanje, občutek telesa, stabilnosti, čuječnosti, moči, odločnosti… Nežnost in odločnost hkrati. Z ene besedo: Usklajenost.
Na delavnici so dobrodošli vsi, ki so imeli v preteklosti že težave s hrbtenico in težavami pri dviganju bremen. Naučili vas bomo kako lahko končno zaživite brez bolečin in dvigujete bremena brez težav. Preventiva je vedno boljša kot kurativa!
VSEBINA:
– Učenje položajev za sprostitev hrbtenice
– Učenje vaj za pripravo telesa na pobiranje bremen
– Učenje predklona in sklanjanja z lastno težo
– Učenje različnih tehnik sklanjanja v vsakodnevnem življenju
– Dvigovanje različnih bremen- kako začeti doma in na vadbi
– Učenje dvigovanja z različnimi težavnostmi
Za koga: Vse z bolečinami, ki izvirajo iz hrbtenice.
CENA: 80EUR + darilo knjiga Mehanik hrbta
Več o avtorjih seminarja:
Jure Gubanc: Mehanik hrbta, soustanovitelj KinVital. Človek, ki se že leta ukvarja z raziskovanjem kvalitetnega gibanja in kako le ta lahko pripore k vašim težavam. S svojimi izkušnjami že več let razvija svojo gibalno metodo znano pod imenom Mehanik hrbta.
Matjaž Erjavec: Soustanovitelj centra Evolucija. Nekdanji profesionalni dvigovalec uteži težke atletike. Trener z večletnimi izkušnjami učenja dvigovanja uteži in strokovnjak razumevanja treninga moči.