Objavljeno: , Kategorija: Vadba, Življenjski slog

Kako naprej po vesoljnem potopu?

Vesoljni potop je stara biblijska in babilonska zgodba, ki govori o očiščenju sveta grehov z naravno nesrečo v obliki potopa. Marsikoga so trenutne razmere res spominjale na vesoljni potop, predvsem na področju vodenja vadb in dela z ljudmi. Svet rutine se je sesedel in ponovno bomo morali najti svojo rutino, ki pa ne bo takšna kot prej. Ravnovesje sil se bo prestavilo v novo smer. Vendar po vsakem dežju posije sonce in tako je tudi po vesoljnem potopu svet dobil novo čisto energijo. Ker smo načeloma v tem potopu vsi preživeli telesno, moramo to razliko v odnosih in delu proizvesti mi sami …

Ljudje so naveličani sedenja doma in menim, da se bo naval in entuziazem za trening ter vadbe močno povečal takoj, ko bo ponovno omogočena svoboda. Številni poslovni prostori in telovadnice, ki že prej niso poslovali modro in preudarno, bodo tem času verjetno izgubili svoj obstoj in podoba naše dejavnosti se bo spremenila. Kako?

  1. Večje povpraševanje bo po srednjih in majhnih skupinah, semi-osebnih trenerstvih. Ljudje se bodo v začetnem obdobju malce izogibali nagnetenim prostorom in velikim skupinam. Še posebej jim bodo neprijetne garderobe in preoblačenje v majhnih prostorih, prhanje. Ljudje bodo želeli malce poklepetati, se zopet družiti, vendar bo na začetku prisotne še nekaj previdnosti in distance. Na vadbe bodo ljudje zato večinoma prihajali že oblečeni in tudi po vadbi se dolgo ne bodo zadrževali v v ozkih prostorih.
  2.  Prav tako bo večje povpraševanje po vadbah, ki omogočajo nakup po urah ali mesečnih kartah in manj zanimanja za celoletne nakupe kart. Marsikdo bo namreč imel zmanjšane prihodke, vendar bi rad nadaljeval z vadbo. Tudi v takih primerih je dober sistem, da strankam svetujete in sestavljate programe vadbe za doma, saj bodo tako prihranile na številu obiskov, vendar hkrati še vedno trenirale z vašim strokovnim programom.
  3. Prav tako bo na začetku nekaj izogibanja stiku z velikim številom pripomočkov. Zato bodo vadbe, ki temeljijo na lastni teži, bolj popularne. Vadbe s pripomočki bo pametno oblikovati tako, da bodo lahko ljudje naredili celoten trening s samo eno ali dvema utežema. Vadbe na blazini bodo boljše, če bo razmak večji in se bodo blazine pred vsako uro očistile z razkužilom, kar bodo lahko vadeči naredili sami. Tako bodo imeli boljši občutek. Krožne vadbe bodo morale postati manj krožne in bolj statične. Boljše bo, če se boste postavili v največji možen razmik in potem celo uro vadili vsak na svojem mestu.
  4. Če bo lepo vreme, poskušajte del vadbe narediti zunaj. Odpirajte okna in dobro zračite med vadbo, tudi to bo ljudem vlilo dober občutek. Nihče ne mara vonja notranjega prostora in neštetokrat predihanega zraka, marsikdo že od tega postane bolan. Narediti moramo čim boljše vzdušje, tako glede pozitivne energije kot higienske varnosti.
  5. Porast bo na vadbah moči in terapevtskih vadbah. Zdaj in v prihodnje bo vedno več ljudi delalo od doma, tudi odnosi na delovnem mestu ne bodo več tako stresni in hektičen stres vsakodnevne rutine bo na začetku zamenjala zmedenost in pri nekaterih spokojnost. Zato bo povpraševanje po vadbah, kjer je primarni namen sprostitev in splošno miganje, manjše. Stopnja zavedanja bo narasla in ljudje bodo favorizirali vadbe, kjer se poleg gibanja lahko naučijo tudi nekaj o sebi. Torej vadbe v srednjih in manjših skupinah, s poudarkom na moči in odpravi kakšnih deficitov in poškodb. Tudi ljudje, ki so vadbe prej obiskovali predvsem zaradi kardiovaskularne dejavnosti, bodo zdaj videli, da je takšno vadbo mogoče narediti zunaj, telovadnico pa raje uporabiti za pripravo moči.
  6. Tudi kronične bolečine bodo pri marsikomu izginile in bo optimistično začel z vadbo na višjem nivoju kot kadarkoli prej. Zdaj so imeli ljudje dolg čas regeneracije in resetiranja, na neki način se bodo številni prerodili. Ljudje bodo videli, da je mogoče narediti več z manj vloženega časa, tudi podjetja. Tako bodo imeli več časa za učenje z vami in ukvarjanje z višjimi problemi, medtem ko so se pred krizo ukvarjali s težavami, ki jih danes niti ne občutijo več kot težave. Ker so zdaj na najnižji točki dohodka, bodo ob normalnem odprtju ekonomije doživeli porast v prihodkih in samozavesti, kar bo privedlo do velikega porasta v dejavnosti treniranja.

Zdaj že komaj čakamo v nizkem štartu, da začnemo ponovno delati to, kar počnemo najbolje: delamo družbo močnejšo in sposobnejšo. Če so se tudi največji dvomljivci prej spraševali, čemu bi treniral in se mučil v telovadnici, zdaj vsi enoglasno vzklikamo:

“Živi smo in se ne damo, gremo premetavat uteži!”

Za ta čas, ko ste doma, smo za vas v KinVitalu pripravili posebno serijo webinarjev, v katerih bomo govorili o treningu, terapiji in prehrani, s konkretnimi primeri pa bomo predstavili tudi poslovni model KinVitala.

Prijavite se na brezplačen posvet

Prijavite se na brezplačen posvet