Objavljeno: , Kategorija: Življenjski slog

Najbolj brane vsebine v letu 2017

Ob vseh urah, ki jih posvetimo vodenju različnih vadb in trenerstev, potrebni in nujni birokraciji, skušamo preostanek časa nameniti temu, da napišemo kak koristen nasvet ali preprosto besedo ali dve o nas in našem delovanju.

Ker je leto 2017 švignilo mimo, tako kot je tudi leto 2016, verjamemo, da se je komu izmuznil kateri od naših zapisov. Zato v tej objavi spodaj še enkrat podelimo tiste najbolj brane vsebine kmalu minulega leta 2017.

1. Stabilizacija trupa – zakaj ne »vleči popka« navznoter

Najbolj brana vsebina tega leta in hvalabogu, da je tako, saj je vsebina tudi z našega vidika zelo pomembna! O tem, kaj je to stabilizacija trupa, zakaj je dobro vedeti kaj o tem in kako je primerna tehnika stabilizacije trupa lahko uporabna v vsakdanjem življenju.

>>> Stabilizacija trupa – zakaj ne »vleči popka« navznoter <<<

2. Plantarni fasciitis

Pravzaprav vsebina, ki je bila zapisana že nekaj časa nazaj, a očitno tema, ki je še vedno aktualna. Očitno bomo kar kmalu v letu 2018 morali spisati še kako besedo in uporabne nasvete na to temo. 🙂

>>> Platnarni fasciitis <<<

3. Kaj je to hernija?

Hernija je izraz, ki ga praktično pozna že vsak. V tem zapisu Jure podrobneje opiše pojavnost poškodbe in kaj lahko storimo sami, da zmanjšamo možnost pojava hernije.

>>> Kaj je to hernija? <<<

4. Pomanjkanje raznolikih vadb za starejše

Mladi imamo na izbiro hiljado različnih vadb, različnih intenzivnosti in različnih stilov vodenja. Kaj pa starejši?

>>> Pomanjkanje raznolikih vadb za starejše <<<

5. Pronacija in supinacija stopala

Glede na popularnost rekreativnega teka, so tekaške vsebine še vedno močno zaželjene. Luka je tokrat pisal o tem, kaj je to pronacija in supinacija in kaj razumevanje teh pojmov lahko prinese tekaškemu rekreativcu.

>>> Pronacija in supinacija stopala <<<

6. Kidanje snega na način, ki nas ne spravi na bolniško.

O romantičnem (no, vsaj za nekatere) zimskem opravilu, katerega učinek marsikdaj ni le očiščeno dvorišče temveč žal tudi bolečine v hrbtu in hrbtenici. Tudi tu na kratko svetujemo, kako zavihteti lopato, da bo volk sit in koza cela.

>>> Kidanje snega na način, ki nas ne spravi na bolniško. <<<

7. Prvi koraki ekipe KinVital

Za konec pa še vpogled v same začetke zgodbe KinVital. 🙂 Kako se je vse skupaj pričelo in kako se je skupaj zbrala ekipa, ki danes skupaj diha in dela.

>>> Prvi koraki ekipe KinVital <<<

8. Smo kineziologi, vendar smo tudi deklice za vse.

Še en kratek vpogled na naše dojemanje naše samostojne poti …

>>> Smo kineziologi, vendar smo tudi deklice za vse. <<<