Objavljeno: , Kategorija: Življenjski slog

Naše poslanstvo

Hiter tempo življenja vse nas obkroža z okoliščinami, ki prehitro vodijo v površnost, borbo s časom in mentaliteto, ki jo lahko označimo s frazo ‘čimprej do rezultatov’. Kot, da so se vsa naša prizadevanja in želja po ustvarjanju zlila le še v dirko s časom.

Podzavestno delamo le še z ozirom na čas. Kako bomo v čim krajšem času storili čim več in najhitreje dosegli veliko rezultatov. Kot da ne ustvarjamo in delamo več zato, da z delom ustvarimo nekaj omembe vrednega in se tekom procesa kakršnegakoli udejstvovanja počutimo dobro in zadovoljeno.

Postajamo topi in neobčutljivi na znake in komunikacijo ljudi okrog sebe. Ker zato ni časa …

Nimamo časa zase, za svojo družino, za svoje veselje, za srečo svojega majhnega socialnega kroga. Čas imamo le še za to, da iz dneva v dan naredimo več, zato da vsak dan dosegamo večje in večje številke.

Čim več denarja, čim več projektov, čim manj centimetrov okrog pasu, čim manj kilogramov … Vse to v najhitrejšem možnem času. Nimamo več časa za zdravje, srečo in vitalnost, le še za številke in produktivnost.

Taka mentaliteta se seveda širi tudi v wellness industrijo, katere del smo se odločili postati tudi mi z imenom KinVital. Svoje znanje kineziologije želimo uporabiti tako, da snujemo sistem in način dela, kjer se bomo mi kot trenerji ne glede na število varovancev resnično posvetili vsakemu posebej. Si vzeli čas, da mu pogledamo v oči in mu predstavili našo idejo o vitalnosti.

Želimo širiti idejo o dolgoročni skrbi za lastno zdravje in vitalnost. Delati tako, da je sam proces sprememb, vsak trening, vsaka terapija zgodba zase. Da je vadba ali borba s kilogrami za vsakega posameznika prijeten izziv, v kateremu si vzame čas zase, spozna samega sebe in osebnostno raste.

»Želimo širiti idejo o dolgoročni skrbi za lastno zdravje in vitalnost.«

Zakaj?

Ker ne želimo, da je skrb za lastno zdravje le tlaka, s katero dosegamo čedalje manj kilogramov v čim krajšem času. Želimo si širiti idejo o tem, da je skrb za vitalnost izziv in pot, ki nas celostno izpopolnjuje ter osrečuje že na sami poti do željenih rezultatov, ne šele potem, ko dosežemo tisto željeno število kilogramov.

Kajti le na tak način lahko s treningom, terapijo ali hujšanjem dosežemo višjo raven zdravja! Če se bomo borili le za kilograme in centimetre, bomo bili boj z mlini na veter.