Objavljeno: , Kategorija: Poškodbe, Vadba

Nezlomljivi: Nina Mikec

Uspeh v življenju je navada in ne eno dejanje. Vztrajnost je tista, za katero vsi na tem svetu vemo, da prinese rezultate. In hkrati je vztrajnost prva vrlina, na katero pozabimo, ko iščemo čarobni napoj za zdravje in zdravo življenje.

6 let, 14 milijonov dvignjenih kilogramov in več kot 2 milijona porabljenih kilokalorij nazaj se nam je pridružila Nina, najbolj vztrajna in delovna članica KinVital kineziološkega centra.

Da, Nina na vsakem treningu premakne več kot 15.000 kg in opravi vsaj 4 treninge tedensko.

Ne, to ni znanstvena fantastika. Vsi ti porabljeni milijoni kalorij in milijoni dvignjenih kilogramov niso nedosegljiv cilj, pač pa opomnik za vse nas, kam pripelje vztrajnost. Vztrajnost na dobri ali pa na slabi poti. Številka bi se prav tako merila v milijonih, če bi ta čas namesto treningu posvetila gledanju televizije. Tako pa je 4 milijone sekund posvetila vadbi in v tem času ustvarila impresivne rezultate.

Premislite, koliko televizijskih serij in filmov, poročil in podobne nevrotične distrakcije je zamudila v tem času.

Namesto sedenja na kavču je svoj čas namenila naši družbi in krepitvi svojega telesa. Kako dobro investiran čas! Namesto iskanja izgovorov šibkosti in negodovanja je vedno prišla na trening. Praktično vsak dan! Dokler ji nismo svetovali, da bi kakšen dan tedensko lahko počivala ali pa izvajala sprostilne vaje na blazini, zato da telo pride v ravnovesje.

Na treningih manjka edino takrat, ko se z motorjem odpravi na dopust. Ne pomnim, da bi kdaj manjkala zaradi bolezni.

Mislili bi si, da po teh gromozanskih številkah za njo stoji ogromno poškodb – vendar teh milijonskih številk nebi dosegla, če ne bi bila tako zdrava in odporna. Vztrajnost in disciplina sta dosegli te številke. Vsakemu, ki čuti bolečine že pri manjših naporih ali vsakodnevnih nalogah je njen uspeh in forma lahko dober kazalnik, kako lahko velika količina primerno osnovanega treninga ohranja telo brez bolečin, in kako zapiranje v mehurček in navidezno varnost samo povečuje vašo lomljivost in dovzetnot za težave.

Naj omenim tudi, da je imela Nina, preden je prišla do nas, večkraten zlom vretenc pri nesreči z motorjem in od takrat živi z umetnim vsadkom vretenca. Trening ji izdatno pomaga ohranjati zdravje tudi pri drugih aktivnostih, kot so pohajkovanje po hribih in potepanje z motorjem.

Poglejmo si nekaj številk!

Številk in uspehov, ki bodo marsikoga motivirale, da je vztrajnost – in ne agresija ali nenadna potreba po intenzivnih vadbah – tista, ki ustvari rezultate:

– 1200+: Nina je v 6 letih pri nas opravila okoli 1200 vadbenih enot! To pomeni vsaj 1200 ur treninga.

– 15.000 kg: To je število kilogramov, ki jih Nina premakne vsako vadbeno enoto.

– 17.000.000: 17 milijonov kilogramov je premaknila Nina v 6 letih v naši družbi.

– Telesna sestava: Iz 63 kg (pri višini 178 cm) je prišla na maksimalno težo 72 kg, pri čemer s težo rahlo nihamo med 67 in 70 kg, odvisno od obdobja trenigov in energijskega vnosa.

– Več kot 12 kg pridelane čiste mišične mase

– Več kot 7 kg izgubljene maščobne mase

– Iz 22 % maščobe smo prišli na 12 %.

– Iz 29 % mišične mase smo prišli na 41 % mišične mase

– Na začetku je vnašala zanemarljive količine hrane v svoje telo – samo 1000 do 1500 kcal na dan pri vseh treningih! To je vodilo do slabega počutja in počasnega napredka. Povečali smo količino prehrane in rezultati so se takoj izboljšali – z višjo količino hrane je lažje pridobila mišično maso in hkrati tudi izgubila delež maščobne mase. Zdaj že 2 leti njen program prehrane ureja tudi Aljoša iz SpoznajPrehrano.

– 600 milijonov porabljenih kalorij.

– Čas preživet v moji in naši družbi: Neprecenljivo

Trening ni mučenje

Kajti mučenja ne prenesemo dolgo. Trening je dnevna higiena. Dnevna potreba, kjer telesu damo tisto, za kar je bilo ustvarjeno: Nezlomljivost. Sposobnost obnove in rasti s pravilno in naravno osnovanimi vajami moči.

Verjetno še noben čas v naši bližnji preteklosti ni bil bolj primeren za to, da začnete s strokovno, pametno in učinkovito vadbo moči. Če ne zdaj – kdaj?

Zombiji, bolezni, staranje, poškodbe in sile negative vas vedno vlečejo dol. Če se jim prepustimo, smo gotovi. Zoperstavite se jim, nasmejte se jim v brk in recite – dovolj vas ‘mam, jaz grem trenirat v KinVital!

Te zanima, kako po/stati močan-a ne glede na vse trenutne prepreke? Piši nam!

Si želite brezplačnega strokovnega kineziološkega nasveta?

Prijavite se na brezplačen posvet