Objavljeno: , Kategorija: Poškodbe, Vadba

Nezlomljivi – telesna drža

Luka Hren, kineziolog

Serija Nezlomljivi je namenjena vsem vam, da vam skozi nekatere najbolj pogoste primere prikažemo, kako lahko tudi sami postanete Nezlomljivi.

Gre za KinVitalovo spletno serijo, ki se bo dotikala različnih pogostih poškodb, aktualnih tem, kroničnih bolečin in vas bo z izbranimi nasveti peljala predvsem v ustrezno preventivo (prehab). Kajti ravno to je odlika Nezlomljivih.

Telesna drža

Prva tema nove serije je telesna drža. Pogosto zelo veliko bolečin pogojujemo s telesno držo. Pogosto jo tudi vidimo kot neki lepotni ideal. Pa res obstaja tista idealna telesna drža? Je to bolj specifika vsakega posameznika in zato ne bi smeli metati vseh v isti koš?

Ni pa drža zgolj telesno pogojena, ampak gre pogosto za bolj psiho-fizično področje, saj se verjetno strinjamo, da sta drži ponosnega generala in nesamozavestnega mladeniča popolnoma različni.

V prvem delu je tako izpostavljenih nekaj aktualnih vprašanj o telesni drži, v drugem delu pa so prikazane nekatere vaje in principi, ki nam lahko koristijo v smeri k temu, da najdemo svojo optimalno telesno držo.

Več pa v spodnjem posnetku …

Če imate kakšen predlog glede tematike, ki se vam zdi aktualna in bi radi videli, da jo predelamo, nam pošljite predloge na info@kinvital.si.

Prijavite se na brezplačen posvet

Prijavite se na brezplačen posvet