Objavljeno: , Kategorija: Življenjski slog

Posredovanje znanja

Da se naše znanje karseda dobro izkoristi, smo si zamislili vadbene programe v manjših skupinah. To pa zato, da lahko trenerji vse vadeče dobro spoznamo in predvsem z njimi razvijemo dober medsebojen odnos.

Dober in oseben odnos z vsemi vadečimi pa je obvezen temelj za pretok informacij in znanja, ki si ga želimo zaradi želje po vaši samostojnosti posredovati poleg zgolj vodenja vadb.

Kakšno znanje, se verjetno sprašujete. Naša glavna naloga pri vodenju vadbenih in trenažnih programov je prilagajanje vsebin, količine in intenzivnosti sposobnostim skupine ali posameznikom. V kolikor niste sami že vložili volje in fokusa v pridobivanje razumevanja nekaterih principov in načel načrtovanja treningov in vadb, je na začetku povsem naša naloga in skrb, da poskrbimo za varno, a učinkovito rekreacijo ali terapevtsko vadbo. Sčasoma pa si želimo, da preko naših druženj na vadbah, nekaterih družabnih dogodkih, občasnih predavanj in delavnic slišite in osvojite osnovne informacije, načela in principe zdrave rekreacije.

Vse preveč je dandanes poškodb in nejevolje v rekreaciji. Rekreaciji, ki bi morala predstavljati sprostitev in povod za vitalnost. Zaradi kroničnega pomanjkanja gibanja, ki nam ga narekuje sodoben način življenja, smo se že tako močno odtujili od tako imenovane telesne modrosti, da v rekreaciji hitro pričnemo pretiravati. Pretiravanje pa ne vodi več do sprostitve in vitalnosti, temveč do poškodb in v nekaterih primerih celo do izgorelosti.

In prav preprečevanje omenjenih napak v rekreaciji je glavni namen našega osebnega pristopa k rekreaciji. Da poleg vodene rekreacije od nas odnesete določene informacije, ki jih boste nato samostojno lahko spoštovali in upoštevali za vzpostavitev in ohranjanje dolgoročnega telesno aktivnega življenjskega sloga.

Razmišljate o pridružitvi k našim vadbenim programom?

Izkoristite brezplačni posvet