Objavljeno: , Kategorija: Življenjski slog

Rekreacija in prosti čas z roko v roki z disciplino?

Piše: Črt Korošec

Ozrite se nazaj in se zamislite. Saj če ni nujno potrebno, si velikokrat ne privoščimo več niti tistega, kar nam je všeč. Nam paše, nas zabava in sprosti.

Ko so vsi opravki dneva pod streho, se vdamo postelji, kavču, televiziji, telefonu. Ne zberemo več motivacije za veselje, komunikacijo in igro v družbi, ki nam kaj pomeni.

Kar naenkrat moramo vpeljati disciplino tam, kjer se brezskrben otrok znajde spontano. Zmenek načrtujemo 2 tedna vnaprej. 2 uri s prijateljem na minuto natančno umeščamo v koledar za 3 tedne vnaprej.

Za zmenek ali par besed s prijateljem moramo dandanes uveljavljati moč discipline. Dogovor in koledar je treba pač spoštovati, ne glede na trenutno razpoloženje.

Ni več dovolj, da vlagamo trud v krepitev in vzdrževanje discipline v službi, karieri, vzgoji otrok, nujnih opravkih. Žal se moramo potruditi tudi za stvari, ki nas sproščajo in ki se jih načeloma veselimo.

Ali je tako prav ali narobe za dolgoročno vitalnost, pustimo stati trenutno. Tema za najmanj 10 knjig verjetno.

Če vam rekreacija pomeni nekaj, je dokazano eden najučinkovitejših načinov, da se rekreirate redno na tedenski ali dnevni ravni, uveljavitev DISCIPLINE.

Če se želite 3x tedensko rekreirati, potem pač mora ta košček dneva zavzemati enakovredno mesto ostalim obveznostim v vašem koledarju. Ob boku s službenimi in družinskimi obveznostmi.

Vsak dan zbirati motivacijo po prihodu iz službe za odhod na lepše, je recept za neuspeh. Tako kot imate dogovor z delodajalcem glede zamujanja in točnosti, sklenite racionalno podprt dogovor sami s sabo glede vašega rekreativnega urnika.

In ne pozabite, redno službovanje vam vsak mesec prinese dohodek. Redno rekreiranje pa vam pomaga pri vitalnosti, dobrem počutju in socializaciji, ki vam v zameno ohranja zdravje na višjem nivoju, le-to pa vam omogoča redno službovanje in konec koncev tudi dohodek. – za tiste, ki ste strogi racionalisti 😉