Objavljeno: , Kategorija: Vadba

Rekreativna vadba v parku Tivoli

Spomladansko in bolj toplo vreme nas je pregnalo med štirih sten v naravo – v park Tivoli! Poleg že znanih tekaških vadb se nam lahko sedaj v naravi pridružite tudi na funkcionalni vadbi KinFit. Ob vadbi, ki se osredotoča na izboljšanje moči bomo poskrbeli za to, da bo vadba v naravnem okolju in malce drugačnih zvokih zabavna in učinkovita na drugačen način!

Funkcionalna vadba KinFit

KinFit funkcionalna vadba je vadba namenjena krepitvi telesa, kjer je poudarek predvsem na izboljšanju moči. Vadba je organizirana tako, da je primerna tako za rekreativce začetnike kot telesno dobro pripravljene. Vadba je priporočljiv in dober dodatek k treningu tekačev, saj povečana moč nog ter trupa pozitivno vpliva na samo tehniko teka kot tudi racionalnost tekaškega koraka, lahko pa jo izvajamo tudi povsem samostojno. Kljub temu, da vadimo v skupini, je naša naloga prilagoditev intenzivnosti in nabora vaj posameznikom ter njihovim telesnim sposobnostim.

Rekreativna vadba ne sme biti le suhoparen trening, kjer se namensko ‘mučimo’ za dosego takih ali drugačnih rezultatov. Rekreacija mora vsebovati sproščeno in igrivo vzdušje! 

PONEDELJEK in SREDA ob 19:00-20:00! (Park Tivoli)

Celoten urnik

Spoznajte nas in izkoristite brezplačen preizkus vadbe ter se prijavite na info@kinvital.si ali na 041 248 612 (Uroš)!

Še vedno se nam lahko pridružite na tekaški vadbi, ki poteka v treh težavnostnih skupinah. Na ta način je tek primeren za vsakogar! Od popolnih začetnikov pa vse do maratoncev in več.

Tekaška vadba KinRun in 0-5km

Park Tivoli, Rožnik ter Ljubljanske ulice so lokacije, kjer vodimo tekaške skupine čistih začetnikov kot tudi naprednih tekačev. Zato lahko v našem urniku zasledite tekaške termine označene z različnimi oznakami.

Kin 0-5 je tekaška vadba, namenjena začetnikom in rekreativcem, ki se spogledujejo z idejo o osvajanju čisto prvih tekaških kilometrov ali tistim, ki sicer kilometer ali dva že radi pretečejo, a bi radi zaradi ljubezni do teka in narave na varen način izboljšali svojo tekaško pripravljenost. Morda pa se za vadbo odločite tisti, ki vam manjka družbe ob tekaškem koraku.

Vadba za tekače začetnike traja 60 minut, vendar je ta čas namenjen teku, hoji, vmesnim krepilnim vajam, vajam ravnotežja ter vajam za izboljšanje tekaške tehnike. Tempo teka ter razmerje teka, hoje in preostalih vmesnih vaj se vedno prilagaja pripravljenosti skupine udeležencev vadbe.

KinRun tekaška vadba pa je namenjena že rednim tekačem, ki želijo ohranjati ali izboljšati svojo tekaško zmogljivost. Glede na število vadečih se število trenerjev na vadbi prilagaja, kar pomeni, da se v okviru ene tekaške ure tekači razdelimo glede na tekaško pripravljenost v skupine, kar nam trenerjem omogoča primernejšo prilagoditev zahtevnosti tekaških treningov.

Treningi vsebujejo tako dolgotrajne kontinuirane teke kot intervalne treninge, vmesne vaje za koordinacijo nog, moč, ravnotežje ter tekaško tehniko.

Poleg tekaških terminov vsaj 1x mesečno organiziramo tudi tekaška druženja oziroma tako imenovane skupinske teke, ki se izkoristijo za prijetna tekaška druženja in premagovanje malce daljših tekaških razdalj, kot na tekaških treningih.

Če vas zanima, pa niste čisto prepričani, lahko naše vadbe preizkusite brezplačno in se nato odločite! Za brezplačen preizkus se prijavite na info@kinvital.si ali na 041 248 612 (Uroš).

Ne veste, katera vadba bi bila primerna za vas?

Izkoristite brezplačni posvet