Objavljeno: , Kategorija: Vadba

Tek za začetnike

Vstopite z nami v čudoviti svet teka. Tekaške vadbe za začetnike pod našim vodstvom so namenjene popolnim začetnikom, katerim tek še nikoli ni bil del njihove rekreativne rutine.

Ne želimo si, da bi ljudje tekli z muko in bolečino, še najmanj pa v prisotnosti vnetij in tekaških poškodb, ki so dandanes ob veliki popularnosti teka skorajda neizbežne v rekreativni populaciji. Žal so prisotne sploh pri tekačih začetnikih, ki šele pričenjajo s prvimi tekaškimi koraki.

Naš namen je na primeren način približati tek tistim, ki se s tekom še niso srečali, a si to želijo. S prijetnim ambientom naravnega okolja vam primerno odmerjamo količino in intenzivnost, saj na tekaških vadbah za tekače začetnike nikoli ne opravimo več kot 5 km v eni vadbeni uri.

Tek kombiniramo s hojo in vmesnimi vajami ravnotežja, moči in tehnike teka. Majhne skupine omogočajo popolno prilagoditev tempa in števila pretečenih korakov vadečim, tako da je bojazen o mukotrpnem teku in bolečinah odveč.

Pri tekaških vadbah za začetnike sledimo naslednjim ciljem:

Na varen način približati tek kot obliko rekreacije

Redna tekaška vadba v odsotnosti poškodb

Izboljšanje tehnike teka

Izboljšanje splošne telesne pripravljenosti

Preteči 5 km brez odmora

Lokacije in urniki tekaških vadb za tekače začetnike

Tekaškim vadbam za tekače začetnike pod strokovnim vodstvom kineziologov se lahko pridružite v Ljubljani (park Tivoli in okolica) in Domžalah (ob Kamniški Bistrici). Tečemo dvakrat tedensko, termini pa so vidni na urnikih vadb.

Cenik

Uporabljamo sistem mesečnih vadnin, kar pomeni, da mesečna vadnina vedno velja 1 mesec. Vadnina prične veljati tistega dne, ko pričnete z vadbami in velja do istega datuma v naslednjem mesecu.

Nekaj napotkov in informacij za tekače začetnike

Še preden prvič obujete tekaške copate, si na spodnji povezavi lahko preberete zanimiv blog o teku s perspektive tekaških obremenitev na telo in o tem, zakaj je dandanes pojavnost s tekom povezanih poškodb tako velika.

Si želite dodatnih informacij?

Kontaktirajte nas, z veseljem se potrudimo in odgovorimo v karseda hitrem možnem času.

Imate dodatna vprašanja v povezavi s tekom za začetnike? Ali pa nas morda želite najprej le osebno spoznati?

Izkoristite brezplačni posvet