Objavljeno: , Kategorija: Vadba

Tekaške poškodbe – preventiva in vadba po poškodbi

Žal se ob sicer vzpodbudni popularnosti teka rekreativni tekači pogosto srečujejo z raznimi tekaškimi poškodbami. Od blagih vnetij vezivnih tkiv do resnejših zvinov ali celo stresnih zlomov kosti. Poleg tega pa opažamo ravno tako problematičen trend nadaljevanja s tekaškim udejstvovanjem navkljub bolečinam in blagim poškodbam, kar velikokrat tekaško poškodbo le še poslabša.

Marsikatero vnetje ali blago poškodbo se da relativno hitro sanirati, v kolikor se izziva lotimo pravočasno in načrtno. Pravočasno ukrepanje lahko pomeni odpravo neprijetnosti že s pravilno odmerjenim gibanjem, razbremenitvijo in primerno načrtovano vadbo. Najboljši možni rezultat pravočasne terapevtske obravnave lahko pomeni celo izogib operacijam ali dolgotrajnim težavam.

KinVital ekipa posameznikom, ki se kakorkoli najdejo v zgornjem opisu, stopi naproti in pomaga v obliki terapevtske vadbe ali osebnega trenerstva.

Pri obravnavni poškodb sledimo naslednjim ciljem:

Ugotovitev vzroka poškodbe ali vnetja

Povrnitev (izboljšanje) v stanje pred poškodbo

Odpravljanje bolečin

Vrnitev k tekaškemu treningu in ostalim rekreativnim dejavnostim

Onemogočiti dejavnike tveganja za ponovno poškodbo

Terapevtska vadba ali osebno trenerstvo?

Na kakšen način boste sodelovali z nami, je seveda vaša odločitev. Velik faktor predstavlja cena, tako je terapevtska vadba cenovno ugodnejši način še vedno individualnega pristopa.

Osebno trenerstvo pomeni sodelovanje 1 na 1, kjer se vam trener lahko povsem posveti, po dogovoru prilagaja urnik seans in več časa nameni medsebojni komunikaciji in svetovanju.

Cenovno nekoliko ugodnejša oblika osebnega trenerstva je tudi semi-osebno trenerstvo, kjer se držimo na urniku začrtanih terminov (semi-osebno trenerstvo na urniku). Tu trener svoj čas in pozornost razporedi na maksimalno 4 vadeče, a kljub temu ohranja visok nivo osebne obravnave.

Za boljšo predstavo o razliki med obema načinoma sodelovanja, kliknite spodaj in si preberite dalje:

Lokacije in urniki vadb

Terapevtsko vadbo in osebno trenerstvo pod strokovnim vodstvom kineziologov izvajamo v Ljubljani in Domžalah.

Cenik

V primeru terapevtske vadbe uporabljamo sistem mesečnih vadnin, kar pomeni, da mesečna vadnina vedno velja 1 mesec. Vadnina prične veljati tistega dne, ko pričnete z vadbami in velja do istega datuma v naslednjem mesecu.

V primeru osebnega trenerstva zakupite določeno število ur, ki jih nato koristite po medsebojnem dogovoru s trenerjem.

Si želite dodatnih informacij?

Kontaktirajte nas, z veseljem se potrudimo in odgovorimo v karseda hitrem možnem času.

Imate bolečine ali poškodbo?

Izkoristite brezplačni posvet