Objavljeno: , Kategorija: Vadba

Vadba za starejše – kolena in kolki

Kolčni in kolenski sklepi so eni izmed večjih sklepov človeškega telesa, zato ni presenetljivo, da prispevajo velik delež k stabilnosti telesne drže. Tistim, ki nimajo prevelikih težav z omenjenimi sklepi (bolečine, obraba, slaba gibljivost), lahko morebitne težave omilimo z vadbo, ki je usmerjena predvsem v krepitev mišičnih skupin nog ter povečanje gibljivosti v kolčnih sklepih.

Izboljšana gibljivost in stabilnost nožnih sklepov izboljšuje raven ravnotežja, le-to pa služi k lahkotnejši hoji in zmanjšanju možnosti nepredvidenih padcev starostnika.

Sama vadba je usmerjena v krepitev oziroma vadbo za moč in gibljivost, kjer večji del pozornosti namenimo mišicam nog, kolčnega predela in mišic medeničnega obroča.

Pri sami vadbi si pomagamo z različnimi pripomočki kot so elastike, uteži, žoge, TRX trakovi. Vadba poteka v manjših skupinah do maksimalno 12 vadečih, kar nam omogoča oseben pristop in primerno obremenitev prilagojeno vsakemu posamezniku posebej.

Lokacije in urniki vadb

Vadbo za starejše izvajamo tako v Ljubljani kot Domžalah v prostorih obeh kinezioloških centrov. Na urniku glejte ‘Za starejše’.

Cenik

Cene so vezane na število tedenskih obiskov.

Si želite dodatnih informacij?

Kontaktirajte nas, z veseljem se potrudimo in odgovorimo v karseda hitrem možnem času.

Razmišljate o obiskovanju vadbe za starejše pri nas?

Izkoristite brezplačni posvet