Objavljeno: , Kategorija: Vadba

Vadba za starejše – zdrava hrbtenica

Marsikdo v zrelih letih se je že soočil z degenerativnimi spremembami v hrbtenici ali kroničnimi bolečinami hrbta, zato omogočamo tudi bolj umirjen pristop k vadbi. Na vadbi za zdravo hrbtenico veliko časa posvečamo krepitvi ter učenju kontrole trupa, ramenskega obroča in kolčnega predela.

Sam ritem in tempo vadbe je bolj umirjen, kar služi kot dobra vstopna točka tistim starostnikom, ki imajo težave z bolečinami v predelu hrbta in bi radi rekreacijo zopet vključili v svoj vsakdan.

Ta tip vadbe za starejše je še najbolj primeren za tiste starostnike, ki razmišljajo o obiskovanju vodene vadbe, vendar so morda še malo skeptični. Razumemo dvome nekaterih, ki bi si želeli obiskovati vodeno vadbo tudi v zrelih letih, vendar so z odločitvijo previdni, saj si ne bi želeli biti prisotni na vadbi, kjer ne bi mogli slediti ritmu ali intenzivnosti.

Vadba za zdravo hrbtenico je odličen prvi korak k obiskovanju vodene vadbe, saj že omenjeni umirjen tempo omogoča trenerju maksimalno pozornost in prilagajanje vaj vsem vadečim v skupini. Število vadečih v skupinah je omejeno na maksimalno 12 vadečih, tako da je skrb o gneči odveč.

Na vadbi večji del predstavljajo vaje z lastno telesno težo, pomagamo pa si tudi s pripomočki kot so različne elastike in pilates žoge.

Lokacije in urniki vadb

Vadbo za starejše izvajamo tako v Ljubljani kot Domžalah v prostorih obeh kinezioloških centrov. Na urniku glejte ‘Za starejše’.

Cenik

Cene so vezane na število tedenskih obiskov.

Si želite dodatnih informacij?

Kontaktirajte nas, z veseljem se potrudimo in odgovorimo v karseda hitrem možnem času.

Razmišljate o obiskovanju vadbe za starejše pri nas?

Izkoristite brezplačni posvet