Objavljeno: , Kategorija: Življenjski slog

Zapravljate zase ali investirate vase?

Piše: Črt Korošec

Vsaka stvar v našem življenju stane.

Na nas samih pa je, ali bomo z valutami raje zapravljali ali z njimi investirali.

Kje je razlika?

Kupovanje prehranskih dopolnil ob nespoštovanju najosnovnejših načel zdravega prehranjevanja in rekreacije je zapravljanje denarja, medtem ko je kupovanje istih dopolnil ob hkratnem samoizobraževanju in trudu na področju prehranjevanja in rekreacije z dolgoročnimi in trajnimi cilji lahko tudi investicija.

Plačevanje osebnega trenerja z namenom maksimalne opore nanj in le sledenju njegovim navodilom, je zapravljanje denarja. Plačevanje trenerja v kombinaciji z voljo učenja, osebnostne rasti, prevzemanja odgovornosti za svoje zdravje z njegovo pomočjo, je lahko dobra denarna investicija.

Obstaja meja med zapravljanjem in investiranjem. Ne pozabimo, poleg denarne valute so tu še druge, kot so čas, energija, odrekanje,…

Investirajte! Naj bo vsaka izmenjava vašega denarja, časa, energije osnovana na jasnih motivih in pospremljena z vprašanjem: “Kako bo naslednja izmenjava dragocene valute za željeno dobrino vplivala name kot osebnost in kvaliteto življenja na dolgi rok?”

Da, tudi plačilo najboljšega možnega proizvoda pisanega ravno na vašo kožo je lahko zapravljanje. Plačujte z namenom in odgovornostjo. Izberite raje investiranje.

P.S.: Da ne bo pomote, ne obsojam malenkosti, kot so kofetkanje, malce predobra hrana tu in tam, poležavanje na soncu,…! Tudi vse to je lahko za nekoga investicija za trenuten užitek in sprostitev, medtem ko je nekomu lahko le in samo zapravljanje. Spoznavajte samega sebe in bodite pozorni, kdaj si privoščite tisto kavico v kavarni zgolj iz dolgočasja ali vas tistih 15 minut resnično sprosti in popestri vaš dan. 🙂