Objavljeno: , Kategorija: Vadba

Kineziološka vadba

Ogromno ljudi se znajde v neprijetnem položaju, ko pride do poškodbe, kroničnih bolečin ali celo kronične bolezni. V teh primerih je gibanje eno izmed prvih stvari potisnjenih na stranski tir. Zato je izredno pomembno ukrepati preventivno ali pa po končani fizioterapiji poskrbeti za osebno prilagojen gibalni program.

Posledice pomanjkanje gibanja pa so žal ob poškodbah in kroničnih obolenjih še toliko hujše.

Druga skupina ljudi, ki se znajde v nezavidljivem položaju pa predstavljajo vsi tisti, ki uspešno opravijo fizioterapijo, a telesno še vedno niso v stanju za normalno rekreativno udejstvovanje ali normalno premagovanje vsakodnevnih telesnih obremenitev.

Tu pride nasproti naša ekipa s kineziološko vadbo. Kineziloška vadba je namenjena vsem, ki se znajdete v zgornjih opisih. Naše znanje pridobljeno s študijem kineziologije ter delovnih izkušenj nam omogoča vodenje in načrtovanje kinezioloških programov:

Omogočanje osebno prilagojenega načrta vadbe glede na vaše posebnosti

Telesna priprava za nekatere operacije (da bo okrevanje po operaciji hitrejše)

Povrnitev (izboljšanje) telesne pripravljenosti v stanje pred poškodbo

Odpravljanje telesnih neskladij povezanih z enostranskimi delovnimi obremenitvami

Vzpostavitev optimalnih gibalnih vzorcev po uspešno končani fizioterapiji

Skupine vadečih do maksimalno 8 oseb nam omogoča individualen pristop, kjer se z vsakim osebno pogovorimo in nato načrtujemo individualni program vadbe, prilagojen posebnostim posameznika. Tako izkoriščamo vadbo v skupini za vzpodbudno vzdušje pri vadbi in majhnost skupine za osebni pristop.

Prvi pregled in načrtovanje osebnega programa vadbe

Za pristop h kineziološki vadbi je potrebno opraviti prvi pregled, kar nam nato služi kot osnova za sestavo in načrtovanje prvega osebnega programa vadbe, s katerim nato pristopite k vadbi.

Ob obiskovanju vas nato vodimo na samih vadbah, učimo pravilne izvedbe vaj in sproti prilagajamo program vadbe glede na vaš napredek.

Lokacije in urniki vadb

Kineziološkim vadbam pod strokovnim vodstvom kineziologov se lahko pridružite v KinVital kinezioloških centrih v Ljubljani, Domžalah, Velenju in Mariboru. Kdaj? Tako dopoldne kot popoldne.

Cenik

Uporabljamo sistem mesečnih vadnin, kar pomeni, da mesečna vadnina vedno velja 1 mesec. Vadnina prične veljati tistega dne, ko pričnete z vadbami in velja do istega datuma v naslednjem mesecu.

Ob zakupu vadnine se odločite katere termine boste obiskovali in kolikokrat tedensko. Cene vadnin so vezane na število tedenskih obiskov.

*Za obiskovanje kineziološke vadbe je potreben kineziološki pregled in sestava individualno prilagojenega programa vadbe.

Si želite dodatnih informacij?

Kontaktirajte nas, z veseljem se potrudimo in odgovorimo v karseda hitrem možnem času.

Imate dodatna vprašanja v povezavi s kineziološko vadbo? Ali pa nas morda želite najprej le osebno spoznati?

Izkoristite brezplačni posvet