Kaj je ledvena lordoza in kako jo zdraviti?

Hiperlordoza oz. pretirana ukrivljenost hrbtenice navznoter ima lahko različne vzroke nastanka. Pomembno je poudariti, da je določena stopnja lordoze normalna, saj je hrbtenica naravno ukrivljena. Kadar pa lordoza postane pretirana, lahko povzroči zdravstvene težave.

Kifoza – kaj je kifoza in kako jo odpraviti

Za kifozo prsne hrbtenice značilna pretirana ukrivljenost zgornjega dela hrbta. Hrbtenica je ukrivljena naprej, zaradi česar je hrbet zgrbljen ali zaobljen. Lahko gre za povsem običajno anatomsko krivino, ki mora biti prisotna, lahko pa je blago, zmerno ali zelo pretirana.

Piriformis sindrom – vzroki za pojav in kako ga odpraviti

Piriformis sindrom je stanje, za katero je značilna bolečina in nelagodje v predelu zadnjice in spodnjega dela hrbta, ki pogosto izžareva po zadnji strani noge. Bolečina je običajno posledica draženja ali stiskanja ishiadičnega živca, ki poteka skozi mišico piriformis ali ob njej.

Obdarite svoje bližnje

Ker skoraj ob vsakem obdarovanju bližnjim hkrati zaželimo zdravje, bi lahko že samo darilo vsebovalo dobro popotnico k zagotavljanju le-tega. Podarite mesečni vstop k našim programom rekreativnih vadb ali se odločite za vrednostni darilni bon.