Objavljeno: , Kategorija: Tek

Tekaška skupnost KinVital – kam v letu 2018?

Piše: Luka Hren

Tekaška sezona se počasi izteka. Mi pa že kujemo načrte za leto 2018. Kaj bomo počeli, kje bomo tekli, kam odpotovali.

Kot kaže bo razburljivo! 🙂

Šlo bo za preplet domačih trail in cestnih tekov, zopet bomo odšli tudi na kakšen maraton v tujino in se 2x tedensko družili tudi na vadbah v Ljubljani in Domžalah.

Ko smo si pred leti zamišljali svojo tekaško skupnost, smo si jo zamislili v približno taki obliki, kot je to danes. Da to ne bo zgolj 2x tedensko skupno tekanje, ampak da nas bo družilo več stvari. Da bomo z veseljem po teku sedli na pijačo, odšli na kakšen maraton v tujino in se družili tudi izven tekaških vadb. Nismo zgolj želeli predajati strokovnega znanja, ampak iz vsega skupaj narediti prijetno skupnost.

Torej kam v letu 2018?

Najprej nas v letu 2017 čaka še zadnji skupinski tek, ki se bo odvijal 2. decembra. Če nam bo vreme naklonjeno, se bomo podali po poteh Polhograjskih Dolomitov. Bomo pa tudi še malo dobrodelni, zato se 16. decembra podajamo še na Božičkov tek v Domžale. Tako da nam ne bo dolgčas tudi ob koncu tekaške sezone.

Preko zime pa potem malo počivamo in tek malo pozabimo …

Ne bo šlo. 🙂 Tečemo celo leto, tako da se bomo na vadbah videvali tudi preko zime.

Leto 2018 nas bo, kot vse kaže, peljalo v Edinburgh na tamkajšnji maraton. To bo zagotovo čudovita tekaška izkušnja. Ne se ustrašit, ne gremo samo na maraton, ampak je tam na sporedu tudi tek na 10 km in 21 km.

Ne bo pa tujina edina izbira. Spomlad bo verjetno kar pestra. Pri izbiri tekmovanj, ki se jih bomo skupinsko udeležili, nam boste v pomoč prav vi. Izbire ne manjka, tako se bomo verjetno podali na Kraški in Istrski maraton, pa že tradicionalno tudi na Tek trojk. Z veseljem bomo prisluhnili še kakšni vaši želji in se odpravili še na kakšen tek bolj lokalnega značaja.

tek_ob_obali

tek_ob_obali

V KinVitalu nas je pa tudi kar nekaj takih, ki najbolj uživamo v trail tekih. Zato s predlogi kar na plano prosim! 🙂 Samo nekaj predlogov za lažje razmišljanje:

  • Soča trail
  • 100 miles of Istria
  • Kvarner trails …

Tudi spomladanski treningi bodo sicer potekali po ravnini, ne bomo pa pozabili niti na traile, tako da bomo dobro pripravljeni tudi za klance in seveda spuste.

Kako je pa s skupinskimi teki?

Vadba bo še vedno potekala klasično 2x tedensko na obeh lokacijah. V planu pa je tudi preko 10 skupinskih tekov. Zopet bomo seveda veseli predlogov. 🙂

V načrtih je zopet vsaj 1 tek mesečno. Večina jih bo v okolici Ljubljane in Domžal, se bomo pa podali na kakšen tek tudi na obalo, pa v hribe … in še kam, da odkrijemo še kakšen čudovit predel v tekaškem koraku.

skupinski_tek_kinvital

Kaj pa jesen in zima?

Jesen je pa še predaleč … 🙂 ampak zagotovo zopet kakšen trail tek, pa malo spet po cesti, vmes še na Ljubljanski maraton in zaključek v malce bolj lahkotnih ritmih, tako kot letos.

tekaška_skupina_kinvital

tekaška_skupina_kinvital

Se že veselim vseh tekaških doživetij v letu 2018!