Objavljeno: , Kategorija: Vadba

Tekaška vadba

tekaska-vadba

Tek ni le vadba, je druženje in sprostitev v objemu narave. Povezana KinVital tekaška skupnost, ki se je izoblikovala v letih našega delovanja je zagotovo eden največjih ponosov našega delovanja in promocije telesno aktivnega življenjskega sloga.

Glede na naše kineziološko ozadje je ena naših glavnih prioritet pri vodenju tekaških vadb zagotavljanje primerne količine in intenzivnosti tekaških vsebin. Količino in intenzivnost teka prilagajamo vsaki tekaški skupini posebej tako, da tekači uživajo in napredujejo v odsotnosti tekaških poškodb.

Ker je tek izrazito družabna dejavnost, tedenska tekaška druženja v okviru tekaških vadb niso dovolj. Poleg tedenskih tekaških treningov ob vikendih organiziramo tudi tekaška druženja na atraktivnih lokacijah, ki so na sporedu približno enkrat mesečno. Cilj je odkrivanje novih zanimivih poti po Sloveniji in tudi premagovanje večjih razdalj ob dobri družbi, kjer običajno pretečemo več različnih razdalj (10km, 15-20km in 30-35km) v 2 – 3 skupinah .

Pri tekaških vadbah sledimo naslednjim ciljem:

tekaški napredek

izboljšanje tehnike teka

rekreativno druženje na prostem

redna tekaška vadba ob odsotnosti poškodb

izboljšanje splošne telesne pripravljenosti

Priprave na tekaška tekmovanja – 10 km, 21 km, 42 km

Z nami se lahko pripravljate in udeležite številnih tekaških prireditev, ki se jih redno udeležujemo (Ljubljanski maraton, Istrski maraton, Soča trail …). Več težavnostnih skupin omogoča dobro pripravo za različne tekmovalne dolžine. Poleg tega pred tekmovanji redno organiziramo vikend skupinske teke v 3 skupinah, in sicer za 10 km, 21 km in 42 km razdaljo.

Lokacije in urniki tekaških vadb

Tekaškim vadbam pod strokovnim vodstvom kineziologov se lahko pridružite v Ljubljani (park Tivoli in okolica) in Domžalah (ob Kamniški Bistrici). Tečemo dvakrat tedensko, termini so vidni na urnikih vadb.

Cenik

Uporabljamo sistem mesečnih vadnin, kar pomeni, da mesečna vadnina vedno velja 1 mesec. Vadnina prične veljati tistega dne, ko pričnete z vadbami in velja do istega datuma v naslednjem mesecu.

Ob zakupu vadnine se odločite katere termine boste obiskovali in kolikokrat tedensko. Cene vadnin so vezane na število tedenskih obiskov.

Si želite dodatnih informacij?

Kontaktirajte nas, z veseljem se potrudimo in odgovorimo v karseda hitrem možnem času.

Imate dodatna vprašanja v povezavi s terapevtsko vadbo? Ali pa nas morda želite najprej le osebno spoznati?

Izkoristite brezplačni posvet